Най - вълнуващия въпрос зимно време.
test789t - помощник
Здравейте,

Бихте ли препоръчали пелетен котел и горелка. За сега съм се спрял на грейко експерт 20 - -30 kw с горелка старт и wifi модул. Вчера се натъкан на пелетен котел Атом и горелка Атом, която по описание също ми изглежда ок. Някой може ли да даде мнение.

Отворен съм и към други модели и котли. Търся възможно най-доброто за дадената цена. около 5 -6 к лв.

Други котли, които съм разглеждал са бърнит и alfaplam grande котел.

Само съм ги разглеждал, но без никакъв опит и наблюдения.

Основно ще се горят дървени пелети.

Благодаря!
speka_rs - майстор
Ако топлиш до 200 м2 Грейко Експерт/Екзотик 20 кВт.
test789t - помощник
Благодаря! В момента се опитвам първо да избера котела и горелката. А големината надявам се знаещите да посетят обекта и да го сметнат.
kalin72 - майстор
Кажи тук за обекта, има доста знаещи във форума.
Инак, също съм за комплект Грейко.
kalin72 - майстор
Ами Грейко ги гори добре. Инак като цена май е колкото Алфаплам, която пък не може да гори друго, освен дървесни :) Щото не се знае...
Да, гори ги добре. Чел съм известни капацитети тук, които твърдят, че тубусна горелка била по-ефективна при изгаряне на дървесни пелети, от ретортната. Опит имам само с Грейковица.
emil.antonov - помощник
Ползвах Burnit pell easy 20 (18kw) около 3-4 зими преди да мина на газ. Справя се отлично с дървесни пелети, с вграден шнек, който иска пълнене около веднъж на ден. Наистина wi-fi module-a е най-голямото удобство, особено ако пътуваш и искаш да си запалиш предварително котела, като се прибереш да ти е топло. Или като си лягаш да го настроиш да угасне 1-2 часа след като си заспал. Много е удобно през приложението да си контролираш и температурата на водата, ако си вързал и бойлер към котела или пък ако е много студена зимата и стандартните 50 градуса на водата не ги чувстваш достатъчни и имаш нужда от по-топло. Та подарих го на тъста, но седи и не го ползва. Кога цените на пелетните котли стана 5-6к :?
test789t - помощник
Да, вече станаха толкова.

Имам наличен виадрус 8 секции и в момента се лутам от изцяло нова инсталация на пелети или да се сложи горелка само на виадруса и както е описано в огромната тема за виадрус на пелети да се оптимизира.

Всеки търси най-изгодното решение, но е важно и реалния резултат да е удовлетворяваш. Всяко едно има плюсове и минуси, затова и търсех препоръки за готова конфигурация.

Тема "Избор на пелетен котел и горелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: