• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте, захванал съм се с банята и за да не опелскам нещата бих искал да се допитам до по-опитните, как съм се справил със развивката на канала. Сифонът е на средата на банята, добре ли е там или не?Благодаря предварително.

Изображение

Изображение
Последна промяна от kaicheto на нед фев 08, 2009 11:36 pm, променено общо 1 път.
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 2:01 am, променено общо 1 път.
vidrata - специален-специалист
Emerald написа:
Сифонът трябва да е в душ-кабината а не на средата на банята.
Ами ако няма :?

Не знаем какъв е идейния замисъл на банята.Ще има ли кабина,ще се отдели ли мястото за къпане и т.н.
Размерите на банята са 2м на 1,30м много е тясно за душ кабина, душът ще бъде на средата на лявата стена, а мивката на дясната стена.
Последна промяна от kaicheto на пон фев 09, 2009 12:47 am, променено общо 1 път.
rulom - модератор
Най-добре е там където ще пада водата от душа, в случая където е сега.Ако е в страни от душа по някой път се получава затискане на сифона с косми, пяна и т.н.,ако е точно под душа случайните капки падащи на сифона помагат поне малко за по-лесното оттичане.
Не искам да ти се мешам в проекта, ама мивката няма ли да бъде срещу вратата?Моето предложение е ако тоалетната остане в това положение мивката да иде в другия ъгъл на същата стена отсреща, не точно в ъгъла , но горе долу там.Така си оставяш по-голям отвор при влизане.
Все пак решението си е твое, аз само давам идеи :wink:
Успех !
==========================
http://www.3dspacer.com/interior_design ... s_bath.php това е програма за виртуално подреждане, има и за тоалетни+ на български.Поиграй си да видиш кое ще е удачното решение.
Последна промяна от rulom на пон фев 09, 2009 12:49 am, променено общо 1 път.
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 2:01 am, променено общо 1 път.
bisplus - специалист
Тази 50-тката на къде отива след като излезе от долния ляв ъгъл?....да не се окаже, че ти е малък наклона. Ако имаш възможност сложи две колена по 45 градуса на мивката или поне обърни това, че така никак не е добре.
plumber - специалист
Нямаш наклон на сифона към У-то 100 %.Въобще правил ли си наклон ? Направи го ,че като пуснеш водата в мивката да не ти излиза през сифона.Тръбата за мивка според мен е по-добре да я пуснеш във стената и да завършиш със фитинг ,коляно на 90 градуса.Слагаш я на височина около 55 см от готов под.Понеже мивката която ще я вземеш можеш да и сложиш полуботуш.А дори и шкаф да сложиш няма да се налага да му режеш дъното.Тръбата 50 която минава покрай тоалетната много трябва да я пазиш.В смисъл като тръгнеш да слагаш моноблока като налепиш плочките има вероятност като пробиваш за крепежите дя я удариш понеже и много близко.Аз лично бих пуснал канала покрай стената оттам с У за мивката и т.н. но това си е мое мнение.От У-то на подовия сифон към У-то там където е включена мивката имаш обратен наклон,водата ще се събира в началото на У-то за сифона.
Rumen Iankov - специалист
А за лепенето като гледам не си използвал пвц лепило а силикон което не е желателно.А тръбата за мивката е вкопай в стената.
plumber - специалист
Rumen Iankov написа:
А за лепенето като гледам не си използвал пвц лепило а силикон което не е желателно.А тръбата за мивката е вкопай в стената.

Мдаааа. Разваляй човек . Честно ти говоря.Силикон в екстремни ситуации се слага,колкото да закърпиш положението.Плюс тва ми се чини ,че коляното за мивката е обърнато наобратно.Не мога да видя добре на снимката ама така изглежда.От къде си ?Ако си от Варна да взема да дойда да ти го направя,че не мога да го гледам тва,пък ти ще почерпиш :wink:
  • 1
  • 2

Тема "ВиК в баня+снимки - кажете си мнението" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: