Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
emil.antonov - помощник
вт май 13, 2025 7:19 pmшоп написа:
Малко офтопик:-)
Сложи си една термопомпа вода-вода и се топли почти без пари.
Лятото буквално без пари може да се охлаждаш.

Сега по темата, нямаш никакви проблеми да сложиш една сондажна глава на сондажа и пей сърце.
Все пак нямаш гейзер за да се притесняваш от дренажен извор.
Ох не е като да не си го мисля и аз, но това е финалния етап от цялостната реновация на къщата и двора, буквално напояване и озеленяване. Преди година и половина взех решение и вкопах цистерна за газ за да реша 3 проблема: отопление, готвене, битова гореща вода и съм меко казано доволен от решението си. Ако тогава знаех колко вода ще излезе … тотално друга щеше да е стратегията.
hidrazin - майстор
вт май 13, 2025 2:35 pmemil.antonov написа:
...но си написахме домашното с геологичното проучване ...
=D> =D> =D>
А тука още има доста хора дето вярват на багетисти - ония измамници с пръчките дето уж откривали
вода и какво ли не... :-D
Дори преди 10-тина години пусках и тема - ЦЪЪЪК.
Да ма не. Продължават да вярват в плоската земя, на врачки и гадателки, на разни магнитни простотии, на "секретни" технологии откраднати от НАСА или руските подводници... :lol:
Това е истината. Останалото са шарлатани и наивници.
:partyman:
P.S. Нищо чудно и тук пак да се появи някой дето ще убеждава че дядо Трътко от Нанагорно Ойно много точно му е открил къде е водата с лозови пръчки барани от земетръсен район.
Даже почти съм сигурен...
вт май 13, 2025 8:09 pmemil.antonov написа:
...Преди година и половина взех решение и вкопах цистерна за газ за да реша 3 проблема: отопление, готвене, битова гореща вода и съм меко казано доволен от решението си. Ако тогава знаех колко вода ще излезе … тотално друга щеше да е стратегията.
Диверсификация с ТП никак не изглежда зле като възможност.
Газта за големите студове, готвене и БГВ.
ТП ще поема отоплението през по-голямата част от сезона.
hidrazin - майстор
вт май 13, 2025 8:09 pmemil.antonov написа:
...вкопах цистерна за газ за да реша 3 проблема: отопление, готвене, битова гореща вода ...
Но не си решил четвъртия - охлаждане.
За него и при тоя дебит даже не е необходима термопомпа.
Мой приятел така си охлажда магазина лятото - 300 квадрата.
В котелното има сондаж от който водата (около 11-12 градуса) лятото върти през стенни и таванни конвектори.
Зимата през тях върти водата от котела.
Ама това е само идея. При теб предполагам мача вече е свирен.
:partyman:
emil.antonov - помощник
Като копаят каналите за напояването ще си оставя тръба до къщата за бъдещи творчески планове.
aleksnp - специалист
Колко струва това геологично проучване?
emil.antonov - помощник
ср май 14, 2025 7:54 pmaleksnp написа:
Колко струва това геологично проучване?
цената която платих беше 400лв, на фона на това да рискуваш да платиш 5-6к за сондаж и да няма резултат мисля че си струва всяка стотинка
aleksnp - специалист
Определено си струва.

Тема "Сондаж с прекалено много вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: