Всичко за дърводелството
housedoktor - майстор
Не мисля ,че са използвани скрити гратови зъби в този случай.Предполагам са лепени самите парчета ,а сглобките са само в ъглите .Има ли снимка на отворен капак ?
shadowman - майстор
За този сандък са ползвани греди от някокав строеж, демек отпадъка :? ...
Относно сглобките (назъбените), те могат да се направят на фреза със специален нож, НО за да се обработи самия детаил трбава да има равна база, а тия греди не са обработени. Аз така като го гледам може да се получи с лепило + винтове и един винтовет, някое зеги или по сериозна машина за дооформяне.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Емералд! Стегни се де! "стеги" са инструментите с които се стягаЧ! Ако щеш с турникет си стягай!
Хаусдокторе! какви ти гратови сглобки! По-просто нещо от това назъбеното нема! Евала му който с ее сетил!
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 2:05 am, променено общо 1 път.
shadowman - майстор
Може да е направена кутия от голо ПДЧ а отвън да е облечено с тия дъски.
Тани - модератор
Emerald написа:
Ти ме плашиш с това нещо дето не се напасва. :-D Ай сеа, няма дворци да строим като руснаците без един гвоздей! :lol: То сто пъти по- лесно с дюбели. :-D

И какво представляват тези стеги не разбрах от картинката? Просто лепене с притискане?
Не ти трябват дюбели и сглобки! ДА , точно лепене и притискане имам предвид! Само трябва повърхностите , които лепиш да са идеално гладки!
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 2:03 am, променено общо 1 път.
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 2:03 am, променено общо 1 път.
shadowman - майстор
Може би подминавате постовете ми без да се замислите, но я помислете за втората ми идея, ако не я разбирате ще се опитам да я опиша цветно. Прави се съндака от голо ПДЧ и после се облича с дървото като се хващат едно за друго с винтове, като се завива от вътрешната страна на кутията, после може да се залепи някаква дамаска вътре и да се скрият винтовете. Помислете върхи този проЗ вариант.
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 2:02 am, променено общо 1 път.

Тема "==" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: