Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
hidrazin - майстор
съб май 17, 2025 10:55 pmпишман_майстор написа:
Просто ползвам един обикновен такаламит за целта.
Чак пък и такаламит... :? Резбата не е ли същата като на Щил и да използваш стандартната им тубичка?
То мен не ми дреме - кося няма и двор... :-D
Ама нашите работници в кампания вървят с километри. И с такаламит ли да вървят на рамо?
Ми не, тубичка в джоба. (Коси се покрай ограда около 10 километра. Там дето други косачки не стават.)
Ма ти си знаеш де...
Аз почвам да я навивам/сгъвам от към края а не да я стискам по средата.
И използвам по-малката тубичка. Мисля че беше 80 грама а не като на клипа 225 грама.
Ма то и косенето ми толкова - мързела е по-силен!

:partyman:
емовлаха - специалист
съб май 17, 2025 10:55 pmпишман_майстор написа:
Понеже се изписа доста за мазането на редуктора...
Моето е келешлък обновявам смаската по-скоро. Моторната ми коса одавна се е изплатила със това дето си кося терените. Мн. се радвам, че терените се върнаха в първоначалните размери. Трябваше да подържам и на роднини имоти стана сложно. Отделно и на някое приятелче съсед та се насъбраха доста. Надявам се тази година литърче масълце да ми стигне за сезона
пишман_майстор - майстор
hidrazin написа:
Чак пък и такаламит...
Ами в гаража това имам , лесно е с него ( за мен) .
Варианти разбира се , че има. Но за лична употреба машина ( не кося големи терени, не правя услуги) един , до два пъти гресиране на година не ме тормозят чак...
Вече за профи работа, там-да, разбираемо , че няма е добра опция и такаламит да мъкнат...
hidrazin - майстор
Това е най-важното - да ти е лесно! И както си свикнал.
съб май 17, 2025 11:47 pmпишман_майстор написа:
Ами в гаража това имам , лесно е с него ( за мен) .
Имам някъде такаламит на село ама не съм го виждал от ... мнооого години.
Кой знае де съм го затрупал? :? Ама няма и къде да го използвам де.
Лека...
:partyman:
емовлаха - специалист
съб май 17, 2025 5:26 pmТрифон П.Трифонов написа:
Поне един на "моя акъл". Заповядайте критици!

Анериканците все още имат 85 октана :)
falcoh - специалист
Здравейте!
Препоръчайте бензинов тример за трева за около 200-250лв. Ще се коси дворно място около декар-декар и половина веднъж или 2 пъти най-много на месец. Мястото не е запустяло, почти няма храсти и издънки.
viewtopic.php?t=38351&start=740#p1071069
В рамката на бюджета е, вече и в Кауфланд може да се намери. Колко редовно - не зная.
Мяркал съм я тази година.
емовлаха - специалист
пон май 19, 2025 2:53 amfalcoh написа:
Здравейте!
Препоръчайте бензинов тример за трева за около 200-250лв. Ще се коси дворно място около декар-декар и половина веднъж или 2 пъти най-много на месец. Мястото не е запустяло, почти няма храсти и издънки.
DAEWOO DBC430
borchoyor - специалист
пон май 19, 2025 2:53 amfalcoh написа:
Здравейте!
Daewoo dbc 520q
Боеца препоръчва по-малката.
съб май 08, 2021 3:10 pmSoviet_Soldier написа:
...Парксайд, Ейнхел, Райдер, Део, все китайски мотокоси, водят се сравнително читави, не са най-големия китайсик боклук, като N-rock и подобни. Гледайте да е 43 кубиковата версия, имат по-голям ресурс от 52-ките...

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: