Lookout2 - помощник
Най- доброто решение за всички е конструкция и вата под картона.Вярно че ще ви свие стаите малко повече но ще решите проблемите с влагата и изолацията
Matchless - специалист
Не духам лъжицата главно по две причини:1 не е стояла достатъчно в съда с супата;2 обикновенно имам намерението да изям супата а не лъжиците.Аз ще ти дам друг пример-не правят чиниите и купите от желязо,правят ги от керамика и си има причина за това.Желязото е много по голям проводник на топлина от керамиката.Та...директните окачвачи предават много повече топлина за много по малко време от "кюфтетата" НА ЕДИНИЦА СЕЧЕНИЕ,т.е. коефициента на топлопредаване е по голям при желязото.Понеже са много тънки и по нарядко те отнемат по малко количество топлина от сухата мазилка като цяло от стаята,но пък тяхната температура е по ниска от на топките лепило,което увеличава шанса за конденз.Това се предотвратява като на уд-тата и окачвачите се подложи антивибрационна лента,която е сравнително добър изолатор.Това имах предвид като написах в предния пост ,че са по добър проводник.
Takezo Sensey - модератор
Не са ли прекалено малко на брой, за да бъдат представяни като :"термомост" :wink:

ps.:това май ще иде в бисери :-D
Matchless - специалист
Това ,че са малко неозначава ,че не са термомостове.Не твърдя ,че са достатъчни за да повлияат на температура в стаята.Поради голямата им повърхност и по-ниска температура те са по големи причинители на конденз от гипсовото лепило.Това ми беше мисълта.Виждал съм много пъти избила ръжда на рапитките през гипса,слувало се е да махам картон на такива места и целите профили са били във вода.Може и друга да е била причината естествено...
Takezo Sensey - модератор
Все си мислА, че ако имаше "нещо подобно" свързано с конденза.
Технологията отдавна да е била променена...примерно с "Карбонови директни окачвачи".

ps.:С'я да не се "литне" нЕкой да ги търси по магазините ! Карбонови директни окачвачи НЕ съществуват. :lol:
Тани - модератор
Причината е една-липса на пароизолация!

А за автора на темата- докато не си сигурен , че си решил проблема с капилярната влага НЕ слагай никакъв картон! След като решиш проблема - вата и пароизолация , за да не се налага да пускаш нови теми после :)
Тани - модератор
Matchless написа:
:lol: От една моя изцепка тя стана една изцепена дискусия..:)
Под голяма повърхнина разбираите съотношението обем/лице.Окачвача има голяма повърхнина спрямо своя обем.Примерно от същото количество метал ако се направи топче повърхнината му пада в пъти.По повърхнината си окачвача прави контакт с въздуха,там е и точката на оросяване.Колкото повече повърхнина има толкова повече контакт с въздуха извършва оттам и повече конденз.
Лицето е 30*(125+125+60)*2+256*1*2+30*1*2=1860+512+60=2432 кв. мм за окачвач 12,5 см който е паралелепипед със страни 310мм 30мм 1мм
Сравнявам го с лепилото,а не твърдя ,че от него тече вода постоянно.
П.П. Пиша си направо тука вече ,че отговорите ми да са в точния раздел:)

Нека ти отговоря тук за да не спамим бисерите!

Всъщност няма да ти отговарям , а ще питам , дано осъзнаеш моята гледна точка.

1 Ако окачвача е дълъг 1 метър , стената/тавана е с температура 0 градуса а в стаята е 25 градуса , каква ще е температурата на ЦД -то което държи окачвача , при положение , че между него и стената има вата?

2. От къде би дошла влагата , за да кондензира по окачвача , ако има пароизолация?

3. Кое би спряло влагата , за да не кондензира по стената , ако картона е поставен чрез лепене
Matchless - специалист
Жокери "обади се на приятел(гугъл)" или "помощ от публиката" има ли? :)Аз разбирам твоята гледна точка,но явно никой не разбира моята..Незнам каква ще е температурата на цд,незнам и дали може да кондензира по него.Не съм виждал някой да слага досега двойна пароизолация-на основната и на гипскартонената,на пода и на тавана също,че да не влиза влага отникъде.А за лепенето-въздушната възглавница евентуално.Не съм казвал,че ще има голям конденз,нито че при едната стена ще има при другата не,нито ,че има някакви значими последствия по стената при която и да е ако технологията на монтаж е изпълнена правилно...Единственото което се стремих да кажа е ,че окачвача е по голям причинител на конден от една топка лепило.
Дискусията се превръща в спор,значи или аз греша или никой не може да разбере гледната ми точка.Ще приема ,че греша и се извинявам на всички участници.Дано това да е края на този общо взето безсмислен спор.
Тани - модератор
Matchless написа:
Не съм виждал някой да слага досега двойна пароизолация-на основната и на гипскартонената,на пода и на тавана също,че да не влиза влага отникъде.
за каква двойна пароизолация става въпрос? Къде е основната и къде се поставя гипскартонената?

Виж , никой не се заяжда с тебе и никой не си обидил , за да се извиняваш ! Нали затова е дискусия , да стигнем до единно мнение чрез диалог! Надявам се да оцениш времето което ти отделям за да ти обясня заблудите . Също така знам , че доста потребители , а да не говорим за професионалисти пренебрегват някои елементи , на които трябва да се обърне специално внимание. Надяван се с подобни дискусии да ги накарам да се замислят над сериозността на проблемите , които възникват от вземането на едно на вид безобидно решение!
Matchless - специалист
Една изолация на основната стена(найлон или грунд няма значение) и наилон върху скарата преди да се затвори с гипсокартона.Колкото до конденза-гипсовото лепило и гипсокартона са близки по характеристики като материали,значи цялата стена тогава се явява термомост и е безсмислена...но не е точно така,има и други фактори който я осмислят като изолатор а много хора я пренебрегват.И двете системи са много ефикасни ако са монтирани както трябва.Абсолютно съм съгласен ,че много поръчители и изпълнители пропускат елементи ,че понякога и серия от елементи и процеси при монтажа и така се губи голяма част от ефиктивността и качеството.Забелязъл съм че повечето ми клиенти питат"Кое е най-евтино" а не "Кое е най-доброто решение?".Купуват материали с безобразно качество и пропускат "по-дребните" за да спестят максимално,а някой монтажници пропускат някой процеси за да спестят време.Но в крайна сметка и дребното камъче обръща каруцата понякога.

Тема "Лепене на гипсокартон - мухъл / конденз/ ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: