Нека намерим най-тънките цени.
To&To - специалист
вт май 20, 2025 3:51 pmkartechar написа:
вт май 20, 2025 2:02 pmn_a написа:
Как е? Чугун или стомана? Могат ли да се подобрят тъпите му "дръжки"?
Чугун си е, около 5 мм и тежи доволно. Ползвал съм го и на дърва, и на газов котлон (пиростия). Не съм мислил за подобряване на дръжките. Държа да отбележа, че информацията в книжката за подготовката му за експлоатация е неточна и бих казал - нездравословна [-X . По повърхността има фабрична смазка. Препоръчвам да се премине през тази процедура:
Аз използвах ленено масло. Целта е да се направи нещо като незалепващо и атникорозионно покритие. След ползване се мие само с гореща вода :tonqe: .
Колко е височината на краката? Може ли да се сложи малка газова бутилка с котлон отдолу? За печене а чушки най-вече ме интересува :-D
kartechar - специалист
вт май 20, 2025 4:27 pmTo&To написа:
Може ли да се сложи малка газова бутилка с котлон отдолу?
Не. Ама не виждам проблем да си ги удължиш колкото ти трябва или направо нови с резба.
To&To - специалист
вт май 20, 2025 5:01 pmkartechar написа:
вт май 20, 2025 4:27 pmTo&To написа:
Може ли да се сложи малка газова бутилка с котлон отдолу?
Не. Ама не виждам проблем да си ги удължиш колкото ти трябва или направо нови с резба.
Иимам специално направен саджек за газовото котлонче. Може да се сложи направо отгоре, без краката евентуално.
kartechar - специалист
Всичко може, мерак да има :-D ! За чушки и една ламарина става.
To&To - специалист
вт май 20, 2025 5:21 pmkartechar написа:
Всичко може, мерак да има :-D ! За чушки и една ламарина става.
Става я. 👍 Ще взема с нагера да си отрежа една точна ламарина. То тоя чугун докато се нагрее и ще свърши бутилчицата :-D
вт май 20, 2025 5:31 pmTo&To написа:
... То тоя чугун докато се нагрее и ще свърши бутилчицата :-D
Вярно бре! А и като свърша с пържолите, комшиите поне десет минути си припичат филийки на аванта. От където и да го погледна, все съм се набутал.
Още утре чугуна на вторични. Едно петдесетина килограма посуда може да събера. После с онуй, дето го писа...
To&To - специалист
вт май 20, 2025 6:11 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт май 20, 2025 5:31 pmTo&To написа:
... То тоя чугун докато се нагрее и ще свърши бутилчицата :-D
Вярно бре! А и като свърша с пържолите, комшиите поне десет минути си припичат филийки на аванта. От където и да го погледна, все съм се набутал.
Още утре чугуна на вторични. Едно петдесетина килограма посуда може да събера. После с онуй, дето го писа...
То това с комшиите е бял кахър, ама ако реша да се заиграя някакво месо да печа (като знам колко бавно става) докато изстине после ще събера всички кУтУраци, белки и лисици от района. Има да вирят носовете :-D :-D :-D
вт май 20, 2025 6:43 pmTo&To написа:
... :-D :-D :-D
Газта скъпа, но надървени въглища също е скъпо.
Затова съм си решил проблема така- у дома пека върху чугун и на газ.
Газта ми е от колонка. Ползвам бутилка с евросонда, сертифицирана за зареждане на газ колонка.
Остават още двадесетина зареждания докато се изплати разликата в цената на битова и авто газ.
На двора и на зелено ползвам суи дръфца, като предпочитам скара, че да се поопушат малко. Друго си е.

В брошурата видях, че има и уред за разпалване на въглища на 14-15 български пари.
Изображение
Препоръчвам го мазно и горещо. Имам го вече две лета. Разпалва ги на барут и бързо.
Може да изстрелва и ракети.
To&To - специалист
вт май 20, 2025 7:41 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт май 20, 2025 6:43 pmTo&To написа:
... :-D :-D :-D
На двора и на зелено ползвам суи дръфца, като предпочитам скара, че да се поопушат малко. Друго си е.
На газчица си е екстра. Поддържам 2 големи и три малки туристически бутилчици. Имам голям оребрен чугунен и ибикновен грил тиган. Нямам време да му дъвръндисвам на чугунена плоча. Дървени въглища не ползвам. Дръвца дал Господ при нен. Имам всякакви. Когато печа на дърва не ползвам скара за въглища или т.н. Директно ги щипвам на обикновена скаричка и на въглените. Нахвърлям и няколко царевички отстрани и готово. От аржентинските мръвкари когато бях гастарбайтер в чужбина навремето
знам, че най хубавите дърва за барбекю са дървата от стари изкоренени лози. Но да спирам, че оспамих темата на хората :)
вт май 20, 2025 7:55 pmTo&To написа:
...да спирам, че оспамих темата на хората :)
Споко! Хукнаха олигавени да правят оборот, с тези летни грил предложения.
Аз ще ида за терасна масичка.

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: