• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Николов Н. - специалист
Магнет вентила в пералнята не е на 24в. Така,че : ток+вода=лошо НЕ важи! Важното е системата да е направена с акъл.
vlax - майстор
ср май 21, 2025 6:18 pmiliya_i написа:
ср май 21, 2025 11:21 amrossenboy написа:
Хиляди благодарности за обяснението :-D Но тук идва следващият проблем - или аз съм полуидиот или адаптер на 24 V AC е нещо като еднорог - чували са за него, но никой не го е виждал.
AC - AC адаптор е общоизвестен като трансформатор. За това не намираш.
https://vikiwat.com/product/23275/trans ... lovan.html
https://protonbg.bg/transformator-din-b ... ip30-21719
https://hit-electronics.com/transformat ... hina-23438
https://discom-bg.com/Product/272484-tr ... 3-mod/1173
https://www.tmt-elkom.com/transformator ... tszs60012m
ср май 21, 2025 6:18 pmiliya_i написа:
AC - AC адаптор е общоизвестен като трансформатор. За това не намираш.
Абе то се оказа,че е "по-общоизвестен" като :-D Трансформатор за програматори вътрешен монтаж Rain

Цъка върху червеното и си избира. :)

ПП 1 Илия ти видя ли им цените на твоите линкове?
ПП 2 Има и по-евтин вариант,ама трябва да си го направи ЦЪК
:partyman:
iliya_i - майстор
ср май 21, 2025 8:19 pmvlax написа:
Видях ги. Те и твоите не са по-йовтини. :-D :-D :-D
Просто исках да му покажа, че не търси правилно. Има във всички споменати от него магазини, но явно и те не знаят какво продават.
vlax - майстор
ср май 21, 2025 8:27 pmiliya_i написа:
ср май 21, 2025 8:19 pmvlax написа:
Просто исках да му покажа, че не търси правилно. Има във всички споменати от него магазини, но явно и те не знаят какво продават.
ср май 21, 2025 8:27 pmiliya_i написа:
Не искам да споря,но първо са завършени като адаптери и второ са по-евтини от твоите трансформатори.За по-евтини варианти на трансформатор съм посочил в ПП2 ЦЪК
Баш Майсторо - специалист
ср май 21, 2025 4:08 pmrossenboy написа:
На 24 V се използват защото компютъра който ги управлява е на 24V, най-вероятно поради съображения за сигурност - 220 :roll: ток+вода=лошо. Предполагам някой по-запознат колега може да даде по-верен отговор.
Тока и водата, в случая електрозадвижката е монтирана върху крана чисто механично върху ръкохватката му и само го отваря при пускане на тока и затваря при спиране, интересно от къде взима ток да го затвори при положение че е спрян, предполагам чрез кондензатор, но това по запознатите го разбират да кажат ако знаят, контакта е с АП и ДТЗ. Ел. здвижката е IP54 но ще я опаковам с 1-2 хубави дебели презерватива от скъпите против уроки, има и ръчен режим. Много неща работят с ток на 220V и вода, перални, миялни, бойлери и др., ама дето се казва да пази Господ!
hidrazin - майстор
ср май 21, 2025 8:32 pmvlax написа:
За по-евтини варианти на трансформатор съм посочил в ПП2 ЦЪК
Там няма варианти а само ЕДИН вариант... ТОЗИ
И то ако питащия е добре с поялника - да знае как може да си го "премости", как и къде да си запои жиците, да го изолира и обезопаси в някоя кутия...
Останалите не са подходящи - много са "слабички".
Трафа трябва да осигурява продължително време ток от 500-600mA а още по-добре 1А - като тези на Hunter.
(Е те точно такъв на Hunter ми взриви мълния преди години... Направо го разцепи. :-D )
P.S. То става и с два трафа като ТЕЗИ - първичните успоредно, вторичните последователно и сфазирани.
Какво му плащащ с тези 25 кинта? И кутийка да му купиш е 30-тина кинта общо. И ще е по-мощен от онези на Rain Bird - ама дали си заслужава цирка?
За мен - не. (Още повече че имам доста повече трафове отколкото ми трябват. Разни. Вероятно и такива.)
hidrazin - майстор
ср май 21, 2025 9:50 pmБаш Майсторо написа:
... интересно от къде взима ток да го затвори при положение че е спрян, предполагам чрез кондензатор, но това по запознатите го разбират да кажат ако знаят...
Няма кондензатори, няма захранване при затваряне. Няма и нищо общо с твоята постановка.
Клапана за поливни е с мембрана и електромагнит който отваря един малък отвор около 2 милиметра за да пусне клапана.
Като му спреш напреженията, една пружина затваря оня отвор 2 милиметра и клапана спира водата.
Използва се силата на входящото налягане ПРЕДИ клапана която действа на мембраната.
Готини са но искат входящо налягане. Твоя със задвжката - НЕ.
ср май 21, 2025 9:50 pmБаш Майсторо написа:
Много неща работят с ток на 220V и вода, перални, миялни, бойлери и др.,
Да ама са затворени в заземен, занулен или изолиран корпус и нормално не може да ги докоснеш за да те тресне тока.
Оня по-горе с магнет вентилите в пералните въобще не го чети. Той даже не осъзнава какво е написал... :)
НЕ ИЗПОЛЗВАЙ такива, освен ако не си СЪВСЕМ наясно КАКВО и КАК го правиш.
Просто приятелски и напълно безплатен съвет...
Николов Н. - специалист
Нищо не си вдянал от написаното преди дни от Virtex. Въпрос на акъл,или по скоро на липсата му. :lol:
vlax - майстор
ср май 21, 2025 11:02 pmhidrazin написа:
Там няма варианти а само ЕДИН вариант... ТОЗИ
Ех,Хидра,като се запънеш :) ,по нашия край казват като костилка на гъз. :)

Има ОЩЕ ЕДИН вариант,ползва само едната намотка,която ще му осигури 500mA, ти сам си го написал
ср май 21, 2025 11:02 pmhidrazin написа:
Трафа трябва да осигурява продължително време ток от 500-600mA
но по-добрия вариант е твоя 1 А,стига да разбира човека как да го направи.
Аз останах с впечатление,че човека не разбира от трансформатори и затова търси Адаптер.Той ако разбираше няма да обикаля магазините.

Трансформаторите на ANG си отговарят на параметрите,не са евтини китайски.Български са,едно от малкото хубави неща произведени в България.
Пък ако иска може да им звънне и да си купи от тях АДАПТЕР

hidrazin - майстор
чет май 22, 2025 8:36 amvlax написа:
Ех,Хидра,като се запънеш :) ,по нашия край казват като костилка на гъз. :)
Да бре, така е. Амааа... човека явно не разбира толкова и от твоя линк можеше да грабне първия - ТОЗИ. :)
За всичко останало - съгласен. ANG са читави, много читави.
Дори на последния дето показа 2х24V евентуално може да му се запаралелят вторичните и да стане 1А
Ама пак опираме до малко познания.
От тук нататък остава само да си избере вариант. И да каже какво се е получило.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "Изграждане на поливна система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: