• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Svetoslavoff1 - майстор
Здравейте,
Малко със закъснение да Ви честитя светлия празник!
И на въпроса. Имам класическа тръбна за общо ползване, но търся скара за по-нежна риба, да може да се "хвърли" и някой зеленчук. Досега за целта служеше една плоска с нагревател от долната страна, но даде фира и и търся заместваща.
Знам, че тук има и рибари и кулинари, та предварително благодаря за мненията и препоръките!
Последна промяна от Svetoslavoff1 на съб май 24, 2025 6:58 pm, променено общо 1 път.
Svetoslavoff1 - майстор
Благодаря за включването.
Валандер става за селското къще, но за града бива да е на ток. Моя е грешката, че не споменах в началото.
У дома ползвам чугунен грил тиган.
Скарите са ми по-трудни за поддръжка, а и по често горят от котлоните.
Ползвам го и на газовия.
Цецо - специалист
Избягвай с незалепващо покритие,след време започва да се лющи.
chapara - майстор
съб май 24, 2025 6:57 pmSvetoslavoff1 написа:
Благодаря за включването.
Валандер става за селското къще, но за града бива да е на ток. Моя е грешката, че не споменах в началото.
Газ не ползваш ли?
chapara - майстор
съб май 24, 2025 10:38 pmSvetoslavoff1 написа:
Не.
Ясно, много си назад с матеряла. Ти си знаеш. У нас сме над 50год., на пропан бутан, да бъдем конкретни, почти в целия ми съзнателен живот. Голям кеф😉
torbalan - Дървен философ
съб май 24, 2025 10:38 pmSvetoslavoff1 написа:
Не.
На хубав газов котлон и с оребрен чугунен тиган можеш да правиш всичко. И според съпругата ми - с оребрения тиган съм постигал най-добри резултати (през годините минах през всякакви варианти. Започнах със скара на въглища, после газово барбекю, накрая тигани). Само дето мразя да го мия. :)

За това напоследък ползвам по-често гладкия чугунен тиган (в кухнята на електрическия котлон).

За апартамент, ако нямаш газов котлон, на електрическия е малко слабичко.

При мен разликата идва от това, че оребнения е по-голям квадратен, а гладкия - точно колкото котлона и кръгъл.

Та за това, ако съм в кухнята на електрическия котлон - задължително съм с кръглия тиган. На вън на газовия котлон - с оребрения.
Djack - специалист
За мен лично, истината е в тръбната скара, но има едни български, пак са класически размер, но не са 1600 а са 2000 вата. Голяма е тая разлика. Няма го това сушене, пече наистина, а и залепва по-малко. С оребрения тиган, винаги става нещо между пържене и печене, особенно, ако си хвърлил връз него нещо по-блажничко. :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "препоръки за скара" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: