• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Баш Майсторо - специалист
Благодаря Николов, филтър имам във водомерната шахта, но не пречи и на тоя кръг още един да сложа, да има, да не се налага да слагам водомера да върти на обратно в кръга на шегата. :-D Така и не каза какво толкова поливаш с токова много клапани, ако е тайна няма проблем. :wink:
Николов Н. - специалист
Поливат се тикви, домати -4реда, краставици, тиквички, пипер. Управлението е чрез платка от РС. Според обстоятелствата се наглежда всеки ден.
Идеални са клапаните.
Имаше едно време един "инженер" тук.
ср май 02, 2018 1:57 pmAndri01 написа:
Штт,не казвай,че ползваш клапани от пералня,че тука има един дето ще те изкара най-големия глупак! Защото ...било много опасно :) :) А иначе,и аз съм с такива-6 бр. и платка за управление от РС.
Баш Майсторо - специалист
Абе и аз имах два клапана от пералня ама къде потънаха не знам, та сега така.
Николов Н. - специалист
Не едно магаре се казва Т.П.Т.!! Но само едно от тях е лев и педесе и Т.П.!! Я да видим кой ще се припознае сега? :?
Дааа, при теб нещата са издържани във всеки един аспект.
чет май 22, 2025 5:05 pmНиколов Н. написа:
Не трябва да има достъп до тоководещи части - проводници,клеми. Ако са монтирани в метална кутия,тя трябва да е занулена/заземена. Пример - пералните. Кутията на тези 6 МВ е метална,занулена.
А онзи андри е предложил UPS.
ср мар 27, 2019 3:50 pmAndri01 написа:
Аз ползвам клапани от пералня,вече 5-6г. Те са директни,на 220в, но при тебе може да се сложи UPS и да се реши въпроса. Хидрата се беше заял преди време с тях-не били хубави,били опасни,но фейк...:) :partyman:
До тук един със сигурност не хареса огледалото.
rossenboy - специалист
чет май 22, 2025 11:05 amhidrazin написа:
чет май 22, 2025 8:36 amvlax написа:
Ех,Хидра,като се запънеш :) ,по нашия край казват като костилка на гъз. :)
Да бре, така е. Амааа... човека явно не разбира толкова и от твоя линк можеше да грабне първия - ТОЗИ. :)
За всичко останало - съгласен. ANG са читави, много читави.
Дори на последния дето показа 2х24V евентуално може да му се запаралелят вторичните и да стане 1А
Ама пак опираме до малко познания.
От тук нататък остава само да си избере вариант. И да каже какво се е получило.
:partyman:
Много хубава дискусия се получи с елементи на караница, доволен съм, разбуних духовете :-D Понеже бързах и не изчаках дискусията (те хората са посочили 1001 места от където човек да се снабди с адаптер, трамсформатор, ...) поръчах това https://shop.sotbg.eu/videonablyudenie/ ... -xed-3024s (захранване за камери за наблюдение). Нямах време да го пробвам, че ходих на другото село, но идващите почивни дни плана е най-накрая да пусна системата.
MamaMy - майстор
Не съм убеден че този адаптер е АС. Щом е стабилизиран, най-вероятно е импулсен и е DC. От торба с п**ки да хванеш дедовия се иска и талант :lol:
Това не пречи да си разбунваш духовете пак. :razz:
vlax - майстор
MamaMy на снимка го " докарва " да е изхода 24 Vаc, ако е и 3 А още по-добре,даже за тези пари е много добре,защото той не може да си го направи.
Не се хващай за думата че са написали Стабилизиран,те някои търговци не знаят какво продават. :-D
:partyman:
MamaMy - майстор
Не мога да преценя размера, но ми се види малък за траф 24/3
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "Изграждане на поливна система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: