Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
https://youtube.com/shorts/QGOFaeRplhs? ... gB8ZBc5eMW
Ценностите се променят, качеството губи стойност.
Преди 15-20 години имах кратък досег с иноземец, по време на пътуване.
Този човек каза така...
След не дълго време, навсякъде, тук също, ябълките в магазините ще бъдат еднакви, доматите, крушите, черешите.......всичко ще е еднакво, също както са еднакви едни хора с дръпнати...

Плахо и с хумор предположих- Вие сте полковник от КГБ.
- Глупости, рече той, только капитан.
емовлаха - специалист
чет май 22, 2025 1:27 pmTo&To написа:
Имам 2. Ама много дъжд. Даже отпуска си взех няколко дена около празниците и мислех да ги спуалясам тези капинаци и буренаци, ама да видим. Точа веригите на всички резачки под навеса, оправям една акумулаторна течаща като лейка ... и ме налазват някакви мъдри мисли за "тунинг" на китайската ми резачка :-D :-D :-D
Kофти е времето, със какво ги точиш веригите :) За тунинга ще кача в темата за резачките
To&To - специалист
пон май 26, 2025 4:06 pmемовлаха написа:
чет май 22, 2025 1:27 pmTo&To написа:
Имам 2. Ама много дъжд. Даже отпуска си взех няколко дена около празниците и мислех да ги спуалясам тези капинаци и буренаци, ама да видим. Точа веригите на всички резачки под навеса, оправям една акумулаторна течаща като лейка ... и ме налазват някакви мъдри мисли за "тунинг" на китайската ми резачка :-D :-D :-D
Kофти е времето, със какво ги точиш веригите :) За тунинга ще кача в темата за резачките
За Хуска 268 имам оригинален шаблон, но точа предимно (заглаждам) на ръка всичките ми резачки. Правя го отдавна,имам ръка :) . Не съм очарован от шаблона, но и прехваления Щилски шаблон е да не кажа по-зле. Когато станат зле нещата имам станок на Парксайд. Не е зле между другото стига да му се направят търпеливо настройките, а не просто да се жули там... Охлаждам с вода всеки сряз.
Да, нека не спамим повече в темата, понеже е за друг тип техника. И без това повече от половината коментари са спам и пълен талаш. :)
To&To - специалист
Каква е максималната дължина на кордата която слагате на оригинални глави на Husqvarna Т35 и Т25, респективно 3, 2,7 и 2,4мм. !?
емовлаха - специалист
съб май 31, 2025 11:01 pmTo&To написа:
Т35 и Т25, респективно 3, 2,7 и 2,4мм. !?
Т25 2.0-2.4мм 5-6м

Т35 може да си го видиш от клипчето

3-ката не е посочена за монтаж на Т35
3.0 осукана корда е сложил, друго сечение нямам си на идея дали ще стане и колко ще устиска главата.

To&To - специалист
нед юни 01, 2025 10:41 amемовлаха написа:
съб май 31, 2025 11:01 pmTo&To написа:
Т35 и Т25, респективно 3, 2,7 и 2,4мм. !?
Т25 2.0-2.4мм 5-6м

Т35 може да си го видиш от клипчето

3-ката не е посочена за монтаж на Т35
3.0 осукана корда е сложил, друго сечение нямам си на идея дали ще стане и колко ще устиска главата.

Абе, който е чете инструкции... Сложих тройка квадрат на Т35 и много ми вибрира главата. Направо неприятно. Даже ми заклещи един път. Двойния нож за мулчиране на Орегон на 3 ММ върши идеална работа. Капините ги прави на солети. Но си е хамалогия де. Зор видях :-D
dragozow - майстор
Към 5 м слагам 3 мм в Т35. За да се оплете не е хубаво навита.
To&To - специалист
пон юни 02, 2025 6:56 amdragozow написа:
Към 5 м слагам 3 мм в Т35. За да се оплете не е хубаво навита.
Към 4 метра сложих. Явно повече съм пристягал при навиването и съм я заклещил.
емовлаха - специалист
Квадратната корда е проблемна към прищипване/прилепване, предния път косих със 3.3 квадрат 4-5 пъти прилепна, хем доста по-хладно беше, е, бурени бяха прилични. Днес косих със 3-ка обла никакви проблеми. Ако не косиш някакви бурени, вземи си хубава усукана корда 3 мм лека ще е за косата и една идея ще ти вдигне комфорта на ръцете.
Предпочитам кръглата, кося до земята и тревата е като мулчирана. Много шрапнели летят от облата корда :)
На мен ми се случи нещо странно.
От раз спря да коси. Поглеждам, не стърчи корда от главата.
Отварям, вътре си има корда.
Издърпах, промуших краищата и си продължи съвсем нормално косенето.
Щил 26-2
Изображение

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: