ср юни 04, 2025 9:35 amLazarGanev написа: Според мен става дума не за дренажна лента, а за пътека около къщата, която най-вероятно е грозна и полуразрушена и комшията не иска да я вижда. Ако питащия има желание да вложи малко пари, за да я ремонтира и направи приятна за окото, то комшията няма да има нищо против да я има и всеки ще е доволен. Ама да тръгнеш с рогата и да търсиш начин да го задължаваш той да свърши тая работа - няма как да стане, много повече пари ще отидат за адвокати и съдилища и резултатът ще е печален - скъсани нерви и изпразнен джобЛазар, точно така- лента. Не се изразявам правилно. Пътека около стената на къщата- това е. Малко беше разрушена, така е. Нямам никакъв проблем да си я направя сам, въобще не е там питането. Той разчиства с багер стара постройка и изора всичко- тази пътека той просто я заличи с багера. Сега около къщата няма пътека, а пръст. С времето ще влиза вода в основите ако не се оправи тази пътека да отвежда водата. Насявах се някой поне да знае дали има технически регламент колко да са широки тези пътеки около стара къща- беше метър и половина. Ще имаме челен сблъсък с този, за съжаление. Вече ми нанесе щети на стара складова сграда, нищо сериозно, но дума не обелва да я оправи. При разрушаване на стари сгради в неговата си част засипа с отпадъци моя канализационна шахта- не я ползвам, но все пак. Искам поне да си защитя стената на къщата от тъпотиите му. Аз нямам дори прозорец към неговата част и няма да го виждам, но ако на твърде близко разстояние има пръст ще ми разруши с времето стената. А къщата е от 30-те- много стара.
Искай му седмица или месец време да си изкопаеш канавката, да си положиш тръбите, чакъла, мембраните и битума, и после като заровиш, той нека си сее гюрлюка отгоре!