• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
gnt69 - майстор
съб юни 07, 2025 3:12 amn_a написа:
Запознайте се с нещата, най-сетне имате повод
Щом сте на калкан, той има право и да се долепи до вашата къща. Изобщо, запознайте се и вземете си оправете вашите документи, за разговори с институции и специалисти ще ви трябват
Не само има право ами е длъжен да покрие калкана. Първо трябва да покрие калкана. За имотите има застроителен план в който е указано как трябва да си ситуира къщата в имота. Отивай в общината и искай копие от застроителния план на квартала :partyman: .
андромеда - помощник
съб юни 07, 2025 11:44 amBeTaTesTeR написа:
Опитай да го подхлъзнеш да си залепи един навес за твоята къща, да си нареди там някаква лятна кухня например или дори да го затвори и да стане склад за инструменти. Щом нямате прозорци на тази стена, хем няма да ви пречи, хем ще ви държи сухо около къщата, хем съседа ще е доволен, че е усвоил на 100% това пространство и няма да има чувството, че се опитвате да го ограничавате в неговия имот.
Така беше до този момент със старите съседи. Имаха дървена постройка залепена за моята стена. Не беше законна, ама не ми пречеше и ми държеше сухо. Новият съсед обаче разширява плана на къщата, поне така ми говори последно, на точно 3 метра от моята стена. Още няма готов план, но на тези 3 метра той не иска нищо- тревичка си иска.
gogo7777 - майстор
андромеда написа:

Така беше до този момент със старите съседи. Имаха дървена постройка залепена за моята стена. Не беше законна, ама не ми пречеше и ми държеше сухо. Новият съсед обаче разширява плана на къщата, поне така ми говори последно, на точно 3 метра от моята стена. Още няма готов план, но на тези 3 метра той не иска нищо- тревичка си иска.
Имам усещането, че си търсиш белята и се занимаваш с неща, които не са в твоето право.
:)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
То не ще, то не чете, не мисли и не ще да се занимава с нищо сериозно по "въпроса" му...
Baлepu - специалист
ср юни 11, 2025 7:45 pmандромеда написа:
... на тези 3 метра той не иска нищо- тревичка си иска.
При това положение личният ми съвет е да не се занимаваш. "Дренажната ти лента" изобщо не е нищо подобно, а обикновена циментирана пътека. Неговата тревичка с нищо не ти пречи! Дори поливането ѝ. Не е изключено, някой ден да си развалите окончателно взаимоотношенията за друга глупост, но не бързай на този етап точно с това.
hidrazin - майстор
... на тези 3 метра той не иска нищо- тревичка си иска.
И ще си има там тревичка/градинка и ти нищо не можеш да направиш защото ТОЙ си е в правото а не ТИ.
Може и боб на вейки да си насее там и да го полива колкото си иска...
:partyman:
P.S. Много съм щастлив че съседите ми около къщата НЕ СА като андромеда.
Опазил ме оня ГОРЕ от такива съседи...
gnt69 - майстор
Новият съсед обаче разширява плана на къщата, поне така ми говори последно, на точно 3 метра от моята стена. Още няма готов план, но на тези 3 метра той не иска нищо- тревичка си иска.
Нали та пратих в общината да искаш копие от застроителния план, взе ли.
Той комшията може много работи да иска ама е важно какво има на застроителния план. Отивай в общината в деня на прием на главния архитект, обясни му тревогите си. Главния архитект дава визите за проектиране в които е указано как да се ситуира новата сграда на комшията дали на калкан или на 3 метра от регулацията. С реване по форуми няма да стане. Пък ако не те бърка какво ще стане чакай и гледай. :partyman:
hidrazin - майстор
Аха, той новия комшия патки пасе...
При условие че отстоява интересите си и започва да строи, поти на 99% съм сигурен че всичко му е изрядно.
Има разрешително, проект ...
Иначе не би тръгнал да маха оная неадекватна замазка/пътека дето уж била дренаж...
:partyman:
P.S. А сега е време да се посмеем на корем:
пон юни 02, 2025 6:29 amандромеда написа:
Границата между моят и съседния имот минава по стената на къщата ми, където има дренажна лента (пояс), която предотвратява проникването на вода в основите. В момента лентата е леко разрушена, ..
Имаха дървена постройка залепена за моята стена. Не беше законна, ама не ми пречеше и ми държеше сухо.
:shock: Излиза че оня "дренаж" е бил в дървената постройка долепена до къщата ... :shock:

Пълен ЦИРК. Цирк АНДРОМЕДА ... :rock:
Горкия човек с такава комшийка... Никакви компромиси към нея!
Baлepu - специалист
ср юни 11, 2025 10:24 pmhidrazin написа:
Опазил ме оня ГОРЕ от такива съседи...
Наистина трябва да си Му благодарен. Щото иначе е рядко явление.
gogo7777 - майстор
ср юни 11, 2025 11:44 pmhidrazin написа:
Пълен ЦИРК. Цирк АНДРОМЕДА ... :rock:
За тия работи си има адвокати и консултации. Тука питащата ни фърга от трън на глог. Това било, ама друго било, сега е така, утре онака.....

Мисля си, че комшията е изряден.....дори спазва отстоянието от къщата. Искал бил тревичка, ами ще иска що да не иска..... :)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Дренажна лента в съседен имот – какви са правата ми?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: