• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
hidrazin - майстор
чет юни 12, 2025 11:23 pmchapara написа:
Скоро го търсих да се посмея, но не ги намерих.
Е, сега имаш щастие... :-D
НОООО... не е оригнала.
Оригинала е малко по-дълъг и по-готин.
На първо четене и аз не можах да го намеря.
Иначе тоя е някакъв ШИПТЪР в Сърбия... :?
:partyman:
chapara - майстор
чет юни 12, 2025 11:32 pmhidrazin написа:
чет юни 12, 2025 11:23 pmchapara написа:
Скоро го търсих да се посмея, но не ги намерих.
Е, сега имаш щастие... :-D
НОООО... не е оригнала.
Оригинала е малко по-дълъг и по-готин.
На първо четене и аз не можах да го намеря.
Иначе тоя е някакъв ШИПТЪР в Сърбия... :?
:partyman:
Именно, бошняк май :partyman:
stefanjor - специалист
Сигурен съм, че повечето го знаете, но класиката не остарява :partyman:
Чукча си купува моторна резачка за дърва, след като му казали, че производителноста и е 12 куб. метра на ден.
Връща се той вкъщи, пробва резачката и пише до фирмата производител следното писмо:
"Защо вие, такава богата фирма, излъгали беден чукча? Резачката не реже повече от 10 кубика на ден!"
Изпращат от фирмата представител, който да провери на място каква е работата.
Чукчата действително не спира да почива, но след осем часа и целия плувнал в пот, успява да нареже само десет кубика дърва.
Представителя пише до фирмата:
- Действително наряза само десет кубика, но ако беше пуснал мотора, не зная какво щеше да стане...

P.S. И да не съм съвсем off- под наем и аз не бих взел... особено че гаранцията, която оставяш е по- голяма от един смъртник от пъвият строителен маркет.
speka_rs - майстор
Ако ще е за единично къртене харесай си нещо на SDS Max (ползвам такъв на Parkside). И се пробвай да му ползваш 2 те години гаранция. По-големия размер дето са с по 60 J удар са готини( ползвам такъв на Steinhaus), ама не може да се къртят с тях стени ( ако не са вързани на въже).
Последна промяна от speka_rs на пет юни 13, 2025 2:49 pm, променено общо 1 път.
mitko64 - майстор
На parkside 15J е много удобен за стени, има добър удар и е лек. Но е доказано кекав, доста хора изпищяха. При мене два пъти загуби удара и ми го сменяха с нов. Накрая му изтече гаранцията и пак се прецака. Отворих го и видях къде е проблема, не подлежи на ремонт- зъбното колело което задвижва биелата се беше изгонили. Сега ползвам едно Спарки BP 540 CE, по слабо е, но нямам проблеми. За подовете каквото и да вземе 50J ,ще му свърши работа
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет юни 12, 2025 3:22 pmando1515 написа:

1. 2 неносещи тухлени стени
2. Замазка в баня, която е 4 кв.м. и мяза на бетон и височина близо 20 см.…
3. Коминно тяло
4. Каратаван
4. Каратаван няма какво да му правиш с къртач. Тесла, кози крак, маска за дишане, плътни очила...
3. Всякак можеш да го събориш, НО ... сажди!!!
2. 20см бетон... само къртач, но си има техника, зор е в началото, после по малко, следиш пукнатините, и по тях... По дамара, по дамара ...
1. Всякак ги сваляш, кеф отвсякъде, внимавай да не ти паднат на главата и да няма някоя жица С ток
  • 1
  • 2

Тема "Къртене на стени и под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: