• 1
  • 2
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
vlax - майстор
чет юни 12, 2025 11:04 pmhidrazin написа:

А НЯКОЙ ВЪОБЩЕ спомня ли си какви бяха условията за безплатно средно и висше образование? :)
Не че основното беше платено де...
Аз си спомням само част от условията :-D всяка година бригади с почти безплатен труд.
:partyman:
пет юни 13, 2025 2:56 pmvlax написа:

А НЯКОЙ ВЪОБЩЕ спомня ли си какви бяха условията за безплатно средно и висше образование? :)
Аз си спомням само част от условията :-D всяка година бригади с почти безплатен труд.
Пак ми се ходи в Америката......
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
На селяните се плащаха стотинки, та не си ощетен по таЯ линия
Avas_co - майстор
пет юни 13, 2025 6:12 pmn_a написа:
На селяните се плащаха стотинки, та не си ощетен по таЯ линия
Ти сега, нали не намекваш, че не е било чак толкова хубаво по байтошово?
gogo7777 - майстор
Хубаво беше. С нетърпение чаках лятната ваканция да ме натоварят в Чавдар-а и да ида нейде да бера шипки. :-D
Последна промяна от gogo7777 на пет юни 13, 2025 7:28 pm, променено общо 1 път.
пет юни 13, 2025 6:57 pmAvas_co написа:
Ти сега, нали не намекваш, че не е било чак толкова хубаво по байтошово?
Огледай се поне, хаха!
viewforum.php?f=34

На мен и сега ми е хубаво. Както си го направиш, а на който не му изнася...

пп. Нас ни товареха на общинската Шкода. Няма вариант да объркам звука от работата на мотора.
Все отгоре му бях, а на лявото коляно Ленчето.
gogo7777 - майстор
Еееее това е друго.....на лагер с момичетата от класа :rock:
kozl - майстор

На националните обекти изкарвах повече от минимална заплата в бранша.
На селскостопанските бригади ако са плащали, то е било толкова, че не съм запомнил да е нещо :-D
Имаше други методи за принуда, за да изкараш нормата.

А какви са били условията за безплатно осредно и висше образование :? - ми не помня освен документи за кандидатсване, приемните изпити и класация :|
vlax - майстор
съб юни 14, 2025 3:27 pmkozl написа:
На националните обекти изкарвах повече от минимална заплата в бранша.
Вярно е,върна ме в далечната 1984 година в Радомир, Завода за тежко машиностроене се строеше.
На тази бригада видях за първи път портален кран HITACHI,а марката я познавах само от касетофоните. :-D
Там за първи път видях жив японец :) и виетнамец.
hidrazin - майстор
съб юни 14, 2025 3:27 pmkozl написа:
На селскостопанските бригади ако са плащали, то е било толкова, че не съм запомнил да е нещо ...
Ние в техникума всяка есен беряхме ... грозде. Каберне. Почваме есента училище и като узрее спираме за около месец докато го оберем.
Караха ни до там с градските автобуси тип хармоника и вечерта ни връщаха.
ТОЛКОВА пари никога не бях изкарвал до тогава...
За около 20 работни дни (а имаше от тях и дъждовни) към края на годината ни плащаха по заработка.
Средно се взимаха около 150 лева и нагоре на човек - зависи кой, колко кофи е набрал...
По тези години (начало-среда) на 80-те това си беше средната работна заплата за страната.

С пари от първата заплата си купих и мечтания комплект Ц-20 (мултицет, поялник и уред за "изгаряне" на транзистори).
Тогава струваше цели 30 лева...

Прикачен файл:
Ц-20.jpg
Ц-20.jpg (36.19 KиБ) Видяна 99 пъти

Да, от други бригади май никакви пари не съм видял ама те там и толкова работа вършехме...
  • 1
  • 2

Тема "Държавата поема 41 566 места за студенти държавна поръчка през 2025/2026 г" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: