Всички имаме коли, нали ?
chapara - майстор
Измия ли колата, до час почва да вали. Даже жена ми меподнася ако се хвана, казва че сега ще завали😁
hidrazin - майстор
Преди години си купих водоструйка - в момент на ентусиазъм. Даже не знам дали още работи.
Ама и на мен ми дойде акъла...
Добре е колата да се измие ВЕДНЪЖ годишно - преди преглед за да не те върнат ... ако е много мръсна. :-D
И то на автомивка докато пиеш там кафе или пушиш цигара...
Останалото леко лъха на снобизъм... Вижте ми лъскава кола.
Или на ора бе работа - търкат си колите през повечето свободно време. Щото НЯМАТ идея какво да правят през свободното си време.
Друга бира са служебни/фирмени коли както и държавни коли - там има кой да плаща...
:partyman:
P.S. Разбира се изключвам разни джипки и подобни щъкащи из кал и оффроуд...
zz_stefanov - майстор
Мия защото е облепена от слузта на листните въшки и оцвъкана от гларусите.
То едно миене обаче, на мивка на самообслужване за 3-4 лева колкото да престане да лепне. Търкане с четка, никакво бърсане.
На другия ден пак е същата.

Туй с полирането да не смъква разхода :-D
addicted - специалист
Ами ще се пробвам пък да видим кога ще ми мине. Станах сутринта нормално рано, и ударих една мивка преди да е напекла жегата. Изплакнах с вода, после напръсках препарат,"безконтактно" подарък с водоструйката, ама го ползвах "контактно" защото поразтърках с една микрофибърна гъба-ръкавица за миене на коли.
Изплакнах хубаво навсякъде и подсуших с една друга микрофибърна кърпа. Смея да кажа че се получи много добре.
Трябва да си купя някакъв шампоан да го ползвам за "контактно", и трябва да реша проблема с трите метра маркуч на водоструйката, че направо е ужасно това.
bigdragon - майстор
addicted написа:
трябва да реша проблема с трите метра маркуч
Не пишеш за марката на водоструйката, но първото нещо с което се
обзаведох, беше по-дълъг маркуч (10 м) от китайците:

Изображение

ПП Сега имам 13 метра обхват и мога да си мия плочника без да разнасям машината...
addicted - специалист
Машинката е Karcher K2, заглеждам същите маркучи, плюс едни жълти. Как е китайския маркуч сравнен с оригиналния? Оригиналния е много дървен. Аз се чудех между 10 и 15 метра, но 15 май ще е прекалено и ще се чудя къде да го намествам.
kozl - майстор
Аз па измих мозайката във фоайето на входа с безконтактния препарат + четка.
И като се белна :shock: , а сетне комшиите ме питат къв е препарата :?
Къв е :? и аз съм пишман :x , че не му запазих етикета.
chapara - майстор
нед юни 29, 2025 7:55 pmkozl написа:
Аз па измих мозайката във фоайето на входа с безконтактния препарат + четка.
И като се белна :shock: , а сетне комшиите ме питат къв е препарата :?
Къв е :? и аз съм пишман :x , че не му запазих етикета.
Потупвания по рамото? :-D
и пожелания все така да го миеш?
addicted - специалист
Вече имам ей тия двете. Първо едното за безконтактно, после другото за контактно.
Прикачен файл:
IMG_20250702_065140.jpg
IMG_20250702_065140.jpg (100.45 KиБ) Видяна 101 пъти

Имам и разни микрофибърни кърпи и гъби, за брисане, за сушене, бе справям се по добре от всяка редова миФка.
Имам и препарата на Karcher за табло, и мога да го похваля. Мирише много приятно, не става лъскав и мазен както повечето такива, прави таблото леко матово.
Маркуч за водоструйката има ли смисъл да търся тук някаде или директно към китайците да се обръщам?

Тема "Домашна автомивка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: