• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
съб юни 28, 2025 2:08 pmЛюбознателя написа:
... ще бъде също вкаран и 110 волта траф в кутията като ходя в САЩ и Канада...
Не е проблем да вкарам и траф за японската мрежа,но още не съм стигнал и там въпреки че имам билети за Япония...
1-во Не ти е необходим втори трансформатор за САЩ и Канада ако използваш някакъв ТАКЪВ
2-ро Ако имаш траф който става освен за Европа а САЩ и Канада, не ти трябва друг за Япония.
Извод - необходим ти е само един, подходящ траф...
:partyman:
MamaMy - майстор
Търси галетен превключвател. Пак е военно производство. Може да се настройва с колко степени да бъде.

Прикачен файл

31451-550x550h.PNG
Любознателя - напреднал
съб юни 28, 2025 3:09 pmhidrazin написа:
... ще бъде също вкаран и 110 волта траф в кутията като ходя в САЩ и Канада...
Не е проблем да вкарам и траф за японската мрежа,но още не съм стигнал и там въпреки че имам билети за Япония...
1-во Не ти е необходим втори трансформатор за САЩ и Канада ако използваш някакъв ТАКЪВ
2-ро Ако имаш траф който става освен за Европа а САЩ и Канада, не ти трябва друг за Япония.
Извод - необходим ти е само един, подходящ траф...
Благодаря много си полезен за трафа. Ще поръчам такъв
MamaMy написа:
Търси галетен превключвател. Пак е военно производство. Може да се настройва с колко степени да бъде.
Ще видя и това
Значи проекта бързо ще стане
Любознателя - напреднал
Ето идейката ми :-D
Трябваше да изтрия последния потенциометър ама айде. Кутията е от китайски производител https://www.yg-enclosure.com/product/yo ... -n102.html

Първоначално мислех да си взема от Такаши https://uk.rs-online.com/web/p/desktop- ... es/4019474
https://uk.rs-online.com/web/p/desktop- ... es/0232752 ама нещо размислих въпреки че са достъпни

Трафа ще си го набавя.А врътките ще си набавя криво-ляво от някоя страна

Буксите ще са с напрежение 2V 0,09A мощността на уреда ще е криво ляво 20 вата
Последна промяна от Любознателя на нед юни 29, 2025 11:13 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
съб юни 28, 2025 8:46 pmЛюбознателя написа:
Трябваше да изтрия последния потенциометър ама айде.
И да го изтриеш е все тая. Остава въпроса за к'ъв чеп са ти ЧЕТИРИ потенциометъра и ЧЕТИРИ бутона за включване?
Че то ти нямаш толкова изходи... Поне онова GJ предполагам е входа от мрежата. :?
Кои букси ще са напрежение 2V 0,09A ?
Абееее... аз казах за кашата ама ти не си признаваш.

По твоите изисквания:
съб юни 28, 2025 12:32 pmЛюбознателя написа:
Да може да превключва поне 220V/2A AC и 12V/5A DC
Тази галета дето ти показаха и си я пльоснал там е за 0,2А - демек беше само пример. Ще ти трябва по-големичък... :-D
КУТИЯТА. Кутията се избира последна. Първо събираш всички чаркове, пробваш и АКО тръгне чак тогава избираш кутия.
Щото може и ... да не ти побере нещата...
P.S. И да не забравя - ТОЯ ДЕТО ПОКАЗА е китаец, точно толкова, колкото аз съм мексиканец или камерунец... :shock: :rock:
Любознателя - напреднал
съб юни 28, 2025 9:46 pmhidrazin написа:
съб юни 28, 2025 8:46 pmЛюбознателя написа:
Трябваше да изтрия последния потенциометър ама айде.
И да го изтриеш е все тая. Остава въпроса за к'ъв чеп са ти ЧЕТИРИ потенциометъра и ЧЕТИРИ бутона за включване?
Че то ти нямаш толкова изходи... Поне онова GJ предполагам е входа от мрежата. :?
Кои букси ще са напрежение 2V 0,09A ?
Абееее... аз казах за кашата ама ти не си признаваш.

По твоите изисквания:
съб юни 28, 2025 12:32 pmЛюбознателя написа:
Да може да превключва поне 220V/2A AC и 12V/5A DC
Тази галета дето ти показаха и си я пльоснал там е за 0,2А - демек беше само пример. Ще ти трябва по-големичък... :-D
КУТИЯТА. Кутията се избира последна. Първо събираш всички чаркове, пробваш и АКО тръгне чак тогава избираш кутия.
Щото може и ... да не ти побере нещата...
P.S. И да не забравя - ТОЯ ДЕТО ПОКАЗА е китаец, точно толкова, колкото аз съм мексиканец или камерунец... :shock: :rock:
Добре,първо ще събера нещата.Относно клипа,ами избързал съм. :partyman: Но така или иначе вече е прецакано трафото.
Това GJ ще идва директно от трафа.....

Ами добре,ще събирам нещата и ще се консултирам с малко по-така вещ на четири очи и ще видим. Ужасно съм амбициран откакто видях уреда от един човек и.....ама нали все с финансите при мен са по-така нещата.... :-D
hidrazin - майстор
съб юни 28, 2025 10:13 pmЛюбознателя написа:
....ама нали все с финансите при мен са по-така нещата....
Аха, така е. Ама нещо не се връзва с това:
... като ходя в САЩ и Канада понеже и натам също имам прескачане ...
... траф за японската мрежа,но още не съм стигнал и там въпреки че имам билети за Япония...
То и аз "имам билет" за ТУК ... :)
Ама аз поне съм се шмиткал из Китай. Ей ги ел. контактите в хотелската ми стая в Шамхай...

Прикачен файл:
Контакти хотел Щанхай.jpg

Та нещо много се филмираш... Явно за първи път ще ходиш у чужбина (евентуално, изключвайки Европа и Русия)...
Споко, там мислят за туристите. :)
Любознателя - напреднал
съб юни 28, 2025 11:11 pmhidrazin написа:
съб юни 28, 2025 10:13 pmЛюбознателя написа:
....ама нали все с финансите при мен са по-така нещата....
Аха, така е. Ама нещо не се връзва с това:
... като ходя в САЩ и Канада понеже и натам също имам прескачане ...
... траф за японската мрежа,но още не съм стигнал и там въпреки че имам билети за Япония...
То и аз "имам билет" за ТУК ... :)
Ама аз поне съм се шмиткал из Китай. Ей ги ел. контактите в хотелската ми стая в Шамхай...

Контакти хотел Щанхай.jpg

Та нещо много се филмираш... Явно за първи път ще ходиш у чужбина (евентуално, изключвайки Европа и Русия)...
Споко, там мислят за туристите. :)
Абе вярно е – звуча като човек, дето си е купил билет до Токио, ама няма 9V батерия за дистанционното.
То при мен положението е както казва народът: „пътуващ дух, стационарен бюджет“. Ходя, въртя се, ама накрая пак пред трафа се връщам.
Контактите от Шанхай ги гледах – супер са! Само дето моят уред още не е готов да ги види... чака си паспорт, траф и виза.
А иначе, да – не за първи път ще излизам, просто сега е първият път, в който уредът ми има по-голям шанс да отпътува преди мен.
П.С. Ако имаш снимка и от китайско табло с бушони – прати, че ми трябва вдъхновение :lol: :-D :)
Иначе си единствения полезен във форума който ме търпи
Lutchezar - майстор
Ти самоделна електроника как си мислиш че можеш да прекараш през граница, особено да качиш на самолет при сегашните мерки за сигурност?
hidrazin - майстор
Що да не мине граница или да я качи на самолет? (с изключение на акумулатора, евентуално)
Особено пък ако е в чекирания багаж. Електроника като всяка друга.
Кой определя дали е заводска или ТНТМ? Няма такъв филм!
При съмнение си има рентген, датчици, сензори, кучета ... че и оглед и разглобяване. И к'во от това?
Няма НИКАКЪВ проблем да я качи дори и на самолет.
Много се филмираш... :)

А за днешните "мерки за сигурност" - въпроса е доста спорен...
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Идентификация на регулатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: