• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
hidrazin - майстор
ср юли 09, 2025 10:33 pmnautilus33 написа:
Иначе станцията е радио енерджи.
О, и аз ги харесвам и в колата ми основно тя свири.
Иначе - в колите обикновено има вграден усилвател ПРЕДИ радиото.
Дори в дъртия ми Хлопел дето замина преди години на вторични имаше вграден антенен усилвател BOSCH.
(Масивна алуминиева кутия с ребра за охлаждане. При интерес даже май мога да ти го снимам щото го запазих.)
Въпреки че по принцип радиата за колите са с добра чувствителност.
За съжаление с онова ТСМ нямаш почти никакви шансове.
Трябва ти или качествен приемник, или поне такъв с антенен вход където да ръгнеш външна антена и евентуално усилвател.
Нямам интернет там, където е радиото.
Е, ще ти пратя нещо на лични за когато имаш Интернет... :)

:partyman:
chapara - майстор
ср юли 09, 2025 11:07 pmhidrazin написа:
Иначе станцията е радио енерджи.
О, и аз ги харесвам и в колата ми основно тя свири.
Иначе - в колите обикновено има вграден усилвател ПРЕДИ радиото.
Дори в дъртия ми Хлопел дето замина преди години на вторични имаше вграден антенен усилвател BOSCH.
(Масивна алуминиева кутия с ребра за охлаждане. При интерес даже май мога да ти го снимам щото го запазих.)
Въпреки че по принцип радиата за колите са с добра чувствителност.
За съжаление с онова ТСМ нямаш почти никакви шансове.
Трябва ти или качествен приемник, или поне такъв с антенен вход където да ръгнеш външна антена и евентуално усилвател.
Нямам интернет там, където е радиото.
Е, ще ти пратя нещо на лични за когато имаш Интернет... :)

:partyman:
Паа, прати го и на мен, стига с таз дискриминация :partyman: 😁
kozl - майстор
ср юли 09, 2025 1:17 pmDundyTheCroc написа:
Това радио няма антенен вход, само телескопична антена. Явно има ниска чувствителност, върти се антената да се намери най-високото ниво на сигнал и това е.
Може да се преработи да е с букса за антена вместо с телескопична антена, но дали има смисъл :?
Предполагам, че настройката на приемни честоти е с въздушен, променлив кондензатор.
Ползвам такова китайче за 50 пари. Има пропуски в автоматичната поддръжка на приемната честота и губи станцията.
И понеже все още си пазя дърта аудио техника също с променливи, въздушни кондензатори, при тях няма "загуба на станция".
Предното китайче пак за под 50 пари имаше същите симптоми, но доста по-изразени :-D
Напоследък ползвам пак некво евтино китайче тип блутуд колонка. Има FM радио, но не извежда нищо на дисплей, демек настройка на приемна честота по "подразбиране по слух" с прескачане от станция към станция "напред/назад". Обаче не губи настроената станция :wink:

И нали сме у форумо да предложа идея, която съм планирал за следващото радио, ама тези евтини "китайци" все ме отклоняват от изпълнението.
Та имам дърто авто CD, на което не работи дисковото у-во, но радиото е ОК. Като добавя захранване за LED и две тонколони и те ресивер, при тва с изпробвано задоволително качество и ефективен дисплей за инфо на станция.
  • 1
  • 2

Тема "Усилване обхвата на радиоприемник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: