• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
gogo7777 - майстор
Още ли да ги държа "на сухо" или да ги полея вече :?
Старата я поливам, расте и се развива добре според моите схващания.....но тя е с "допинг".....химически тор. :)
miroki - майстор
Кое държиш на сухо?
Ако е младите лози аз всяка седмица ги поливам, ако не е валяло. За вчера ни заплашиха, че ще вали но поливах. Една капка никъде не капна.
При мен останаха 4 не избили след априлския сняг на лозето и 2 в къщи. Бяха 12-13. Но от спящи пъпки подкараха. Дано и другите, че не ми се засажда пак.
gogo7777 - майстор
Всички лозички вървят добре освен "моята" Брестовица. Видимо през моите очи е, че почвата е прекалено глинеста. Какво да направя? Окопавах, слагах пръст....без ефект.....не попива влага.
Може ли да се пресади на друго място и ако може кога да го направя?
:)
kr1100 - майстор
пет юли 11, 2025 5:23 pmgogo7777 написа:
Всички лозички вървят добре освен "моята" Брестовица. Видимо през моите очи е, че почвата е прекалено глинеста. Какво да направя? Окопавах, слагах пръст....без ефект.....не попива влага.
Може ли да се пресади на друго място и ако може кога да го направя?
:)
Дупка на дълбочина 50-60 см и тръба. През тръбата поливай или с фуния в тръбата или ако pvc тръбата е ф50 нанизва в нея отрязана по-голяма част от 11л туба и я пълниш с вода.
Това го правя още със засаждането и 4 дупки ф 200мм + 5 та по средата с моторетката. Дупча почти до края на свредлото
gogo7777 - майстор
Това не е ли временна мярка :?
miroki - майстор
Имам лози на близо 20г с шише 3л заровено при засаждането. Понеже са засадени на място на извадена плочка и не вали при тях, още ги поливам в шишето през сушавото време.
Така, че не е много временна мярка. Там където лозите нямат капково ги поливам в заровените шишета.
gogo7777 - майстор
Почвата ме притеснява. Инак мога да изкопая дупка за да поливам през тръба в дълбочина :|
Да туря ли малко "изкуствена тор"?
Листата са много по-тъмно зелени от другите ако нещо е от значение. Растежа спря, само оцелява според мен.
chapara - майстор
пет юли 11, 2025 7:35 pmgogo7777 написа:
Почвата ме притеснява. Инак мога да изкопая дупка за да поливам през тръба в дълбочина :|
Да туря ли малко "изкуствена тор"?
Листата са много по-тъмно зелени от другите ако нещо е от значение. Растежа спря, само оцелява според мен.
При тъмнозелени листа водата и е достатъчна. Ма що не качиш снимки с коментар?
gogo7777 - майстор
Добре, ще снимам....ама утре :wink:
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37

Тема "Млади лози" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: