Тук ще бъдат премествани, мненията и темите преди да бъдат изтрити окончателно.
gogo7777 - майстор
Офффф .......бахти наглия Бот.
Виртекс, вместо да следиш за добрия тон във форума, погрижи се за тия паразити :!: :!: :!:
Stunks - напреднал
нед юли 13, 2025 5:43 pmgogo7777 написа:
Офффф .......бахти наглия Бот.
Виртекс, вместо да следиш за добрия тон във форума, погрижи се за тия паразити :!: :!: :!:
Оказа се лицемерче,хем ми викаш,, идиот ,,па държиш за добрия тон във форума...баси наглото шопче си да знаеш.Па и не искахте да помагате за инсталацията.
Яко нарушаваш правилата точка 1 и точка 3...ама ти е простено
batkoce - специалист
нед юли 13, 2025 3:48 pmStunks написа:

...Нямаше да можеш да включиш „Рубин“, „Перла“ или „Мраз“ ....

...Но не – ние останахме на 220 V, 50 Hz.
Защо?...

...Контактите нямаха заземяване...
Внимавайте с чатботовете! Умеят да лъжат и да скалъпват твърдения, които приличат на истина, но не са...
В цитираните по-горе твърдения, вярното е, че "Рубин" е съветски. Останалото не е вярно. Българските контакти имаха заземяване, може би преди съветските да имат. От 2004 година напрежението не е 220, а е 230 волта. Нито едното от двете напрежения, нито честотата 50 херца, са характерни само за социалистическия блок.

В България не се е произвеждала техника само по съветски образец. Телефонните централи и елементите за тях бяха български, по лиценз на "Сименс". Българските телефонни апарати не приличаха на съветските. Уплътнителните уредби за съобщенията бяха унгарски или български по френски лиценз. Цветните телевизори от серията "София" първоначално бяха пълно копие на "Колорстар". В началото дори елементите бяха изцяло западни. Имахме и мултимер М103, който беше пълно копие на японски образец. Имахме и техника, проектирана изцяло в България, която по нищо не приличаше на съветска такава...

Как разбрах, че ботовете лъжат? През последните една-две години на няколко пъти задавах въпроси, свързани с българската съобщителна техника и други въпроси, свързани с часовниковата кула в град Ракитово. Питах Чат ГПТ и БГ ГПТ. И по двете теми ботовете ми изсипаха куп лъжи, но майсторски представени като достоверна справочна информация. Имаше имена на несъществуващи заводи, несъществуващи хора и несъществуващи модели техника!!! Аз съм запознат с тези теми и питах само защото бях любопитен дали ботовете знаят нещо по тези въпроси. Ако незапознат човек прочете тези писания, лесно може да ги приеме като достоверни...
Stunks - напреднал
нед юли 13, 2025 6:18 pmbatkoce написа:
Внимавайте с чатботовете! Умеят да лъжат и да скалъпват твърдения, които приличат на истина, но не са...
Това съм го забелязал още първите седмици от пускането му като го питах по моята специалност. Наговори ми куп глупости и извода ми е че става само за гъбаркане,нищо друго.А и няма луд човек да си изгради инсталация под ръководството на чата,възможно е друг да е опитал ама.... :?
Иначе е много добър в сатирата и писането на дисертации :-D :toimonster:
hidrazin - майстор
нед юли 13, 2025 3:48 pmStunks написа:
нед юли 13, 2025 12:33 pmhidrazin написа:
Да,но чата казва друго:
Откога чатбот-ът стана достоверен източник на информация?

Чатботът на Мъск, Grok, изтрещя: Възхвали Хитлер и се обяви за MechaHitler :lol:

Поне във форума имаме пост от свидетел на онези години. (Бог да го прости Шотик)

Прикачен файл:
Шотик.png

За разлика от оня малоумник аз мога да се аргументирам с извадка от учебник:

Прикачен файл:
Старо ел табло.jpg

Така че 110V във София по онова време - САМО през крив МАКАРОН. :-D
:partyman:
P.S. И като бонус - електромер от царско време.
Първо е бил за 150V а после е преправен на 220V - виждат се пренабитите цифри.

Прикачен файл:
стар-еднофазен-електромер-2.jpg
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

Тема "spam - Ел. инсталация без разклонителни кутии" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: