Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
хора имам голям проблем,със отоплителния сезон започна да излиза дим в банята.та изкъртил сам там кадето пуши,питам със какво мога да замажа стената да се запечатат всякакви фуги..само да добавя дима се появява когато пусна вентилатора при затворени врата и прозорец..става голямо засмукване. :shock:
vidrata - специален-специалист
Луда работа батка .Аз като пусна у дома аспиратора и ако съседите от долу горят започва да излиза дим от всякъкви възможни места около комина,дори през контактите в близост.Не знам дал има решение.
kaltchevmg - специалист
Незнам дали е редно да свързваш вентилацията към комина. Ако имаш външна стена можеш да пробиеш дупка и там да монтираш вентилатора. Друго решение е да сложиш по слаб вентилатор.
Matchless - специалист
С термокол или някакво лепило за камини,разтвор с огнеупорен цимен и шамотен или диамитов прах...пък може и само с теракол и армировъчна мрежа.Ако сложеш кривка в комина да насочи въздушната струя от вентилатора нагоре няма да се получава така.
BREAKER - специалист
g_tenev написа:
хора имам голям проблем,със отоплителния сезон започна да излиза дим в банята.та изкъртил сам там кадето пуши,питам със какво мога да замажа стената да се запечатат всякакви фуги..само да добавя дима се появява когато пусна вентилатора при затворени врата и прозорец..става голямо засмукване. :shock:
Изрежи горното уплътнение на вратата на банята.Помисли за цялостната циркулация на въздуха в жилишето. :)
вентилатора е включен към оделен отдушник,имам два отдушника и два комина.вчера мисля че открих проблема разбих единия комин не-деистващия и в същото време най краен и какво да видя комините тела са разместени точно на плочата и така прехвърля дим до стената,между комините има отвор колкота да си пъхнеш ръката,днеска ще се разбере дали е само това. ГОЛЯМО КЪРТЕНЕ ПАДНА

Тема "пушек от комина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: