Напишете въпрос свързан със санирането.
jamezon - специалист
пет юли 11, 2025 7:58 pmgogo7777 написа:
Баси гимнастиката.....да дупча бетон и вата на таван.....със скафандър ли се прави това упражнение :-D
Остави.....аз за 40 окачвача станах на свиня,че ако трябваше и 100 дюбела да набивам направо....
jamezon - специалист
пет юли 11, 2025 7:32 pmchapara написа:
пет юли 11, 2025 4:58 pmgogo7777 написа:
Как се кове вата в таван? То си е простотия с тая вата ама айде...интересно ми е.....през ватата ли се дупчи? :-D
:partyman:
Лепиш и ковеш, да през ватата, с дюбели широка шапка. Може и само да се измаже с мрежа за вата. Но хубава уплътнена вата. В този случай дюбелите се коват през мрежата, 8 бр.кв.м.

На мен пък ми е интересно, можеш ли да направиш градинска пейка, здрава и по размер😁🙄
Ти говориш за каменна вата,че даже отиваме и към фасадната такава,че да се шпаклова...Аз говоря за минерална на рула.
нед юли 13, 2025 2:46 pmjamezon написа:
пет юли 11, 2025 7:58 pmgogo7777 написа:
Баси гимнастиката.....да дупча бетон и вата на таван.....със скафандър ли се прави това упражнение :-D
Остави.....аз за 40 окачвача станах на свиня,че ако трябваше и 100 дюбела да набивам направо....
Когато се "кове" топлоизолация, било то на стена или таван, не пада толкова прах- съвсем близко е до акъла, дори да не се е налагала толкова трудната гимнастика.
С тези 40, ако си нямам представа, да бях ти поднесъл съболезнования, но ще ги спестя.
Следва шпакловка. Да се чуди човек от къде толкова лястовички в помещението и никак да не ги забележиш!

Ясно беше каква си "тиксовал", а той за каква писателства. Нали, щото все от собствен опит раздава акълите?!
chapara - майстор
Значи говориш за такава, която не можеш нареди😉
Lutchezar - майстор
Слагаш първия слой, опъваш един найлон, слагаш втория слой, издърпваш найлона. Егати сложното го направихте.
gogo7777 - майстор
Без найлон мисията е невъзможна. :)
chapara - майстор
нед юли 13, 2025 4:14 pmLutchezar написа:
Слагаш първия слой, опъваш един найлон, слагаш втория слой, издърпваш найлона. Егати сложното го направихте.
Шехерезада😁
Правил ли си го🤔🤫
Lutchezar - майстор
Не казвам че е лесно, всичко зависи от окачването. не съм правил баш това, но на вертикално съм играл подобно. Със сигурност е по-малко гърч от дюбелиране в таван.
chapara - майстор
пон юли 14, 2025 11:45 pmLutchezar написа:
Не казвам че е лесно, всичко зависи от окачването. не съм правил баш това, но на вертикално съм играл подобно. Със сигурност е по-малко гърч от дюбелиране в таван.
Повярвай не е😉
jamezon - специалист
Е хубаво де! Ако я дюбелирам или както някои казват дюбелосам :? Ще остане разстояние между нея и оТкачения таван,това не пречи ли? Не е ли по добре да легне на тавана,пък отгоре да е "вятъра"? Тя е лек,няма да тежи на конструкцията.

Тема "Минерална вата над окачен таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: