• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MamaMy - майстор
Забрави всички глупости до сега. Прекъснат е кабела който занулява пералнята. Дали в щепсела или от страна пералня не знам. Ако има друг проблем или ще пада предпазител в таблото или ще гори кабел.
MamaMy - майстор
Няма значение кръга как е кръстен: Ламбен, щепселен илили друг :lol:

ПП Хвърлих една леща, че нямам боб. Излезе, че щепсела е лят. Отрежи кабела на 5см след щепсела и монтирай нормален щепсел Шуко.
Последна промяна от MamaMy на ср юли 16, 2025 10:06 pm, променено общо 1 път.
silent - майстор
Нямам девиаторни лампи.
prasse - специалист
Човекът Ви каза ясно и недвусмислено:
ср юли 16, 2025 7:38 pmsilent написа:
С обикновен разклонител не от ония дето колегата дебне да дойдат от огнена земя че само те са качествени.... в друг токов кръг няма утечка. краче към пластини на съседно гнездо на разклонителя... 0V.
С разклонител в друг токов кръг няма утечка краче към нула на проблемния контакт
Измерих всичко което се сетих и предложихте.
MamaMy - майстор
Ако си все още любопитен след ремонта, заголи останалото на щепсела парче кабел. Заголи жълтозеления. хвани жилата с клещи и ги дръпни. Трябва да са здраво свързани в щепсела, но те ще се изтеглят съвсем лесно. Честито!
silent - майстор
Проверих кабела първо. Не съм мерил омове но в случая на зумер показва че крачето на коруса е свързано със заземителна пластина на щепсъла което с оглед на утечката 1,8мили ампера би трябвало да е достатъчно а и с разклонител към друг токов кръг няма утечка нито към нулата в разклонителя нито към нулата на коментирания контакт на перлнята
MamaMy - майстор
Аз съм до тук. Имам акъл само за равновесие. За даване повече нямам. :-D След време като решиш проблема пиши пак. за проба вържи един кабел на крачеето на пералнята, бодни го в нулата директно и пак мери утечка.
prasse - специалист
По-добре, кабелът на пластинката, че стават грешки!!!
silent - майстор
Искам да благодаря на всички за съветите и хипотезите. Звучи абсурдно и може някой да си помисли, че се бъзикам, но всичко е реален случай. Аз самият имам доста сериозен опит със слаботокови системи и всичко това толкова ме озадачава, че реших да го споделя с вас. Ако някой ден реша проблема задължително ще пиша.
iliya_i - майстор
ср юли 16, 2025 7:50 pmgogo7777 написа:
ср юли 16, 2025 2:40 pmsilent написа:
Жената беше изтичала гола от банята като се хванала за батерията. За съжаление не когато бях там щото си беше убаво парче.
Казаха ти вече.....смени тестера и жената.
110 волта между корпус и нула няма как да има :wink:
Има как. Отделните метални части се в пералнята се свързват със заземителни мостчета - жълтозелен кабел с 2 обувки в краищата.
Ако някой е отварал, откачил ги е защото са му пречили и после не ги е закачил би получил точно посочените от него напрежения.

Сега отвори си пералнята и търси на зумер връзка на замемителните пластини с крачето и други ламарини.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Утечка на корпуса на комб.пералня." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: