Всички имаме коли, нали ?
thegmin - специалист
Здравейте, имам си за работа едно кади макси баничарка 2013та 1.6 тди. Навъртях му вече 350 хил. км. и му предстои основен ремонт на двигател. Почна да губи налягане на масло. Чудя се въобще дали да го правя. Междувременно си търся нова работна кола. Мисля си за следващия размер - минибус. Бусчето трябва да е ниско и къса база. Да е удобно за градско. Имам опциите Фиат-дукато/Пежо-боксер/Ситроен-джъмпер всичките са на една база италиански. Рено трафик/Опел виваро са другата база - май са в Англия правени. Фолксваген транспотер или Мерцедес Вито са други варианти ама като че ли по-скъпи. Витото е със задно, не съм сигурен плюс ли е това. Условия са да е след 2010-та, да може да влиза в нискоемисионната зона на София зимата и да има климатик за лятото. Бюджет до към 15хил лв, може и 20 хил. лв за някое на по-малко км. Търся мнения за издръжливост и ремонтопригодност. От изброените най-много по пътищата като че ли са пежо боксер. Сигурно са удачни? :partyman:
thegmin - специалист
Поръчах си т5 двойна кабина и бордово отзад. Ще ми дойде на 9хил. лв с доставка. 2.0и бензин 115 коня, 145к км. Ще му туря газчица и ще си пърпоря. Има климатик, но за жалост е 2008ма. Засега ще влиза в новата емисионна зона, пък ще го мисля нататък. :partyman:
То грам не работило това камионче!
Инак да, веднага газчица.
silent - майстор
Камиочето е карано от баба швейцарка до пазара на съседно село на три километра да продава млякото на личната си синьо бяла крава затова е на толкова. Ако дойде и с гюма за мляко колегата да почерпи.
Чакаме.
Не предполагах, че има още хора, които вярват на километража.
thegmin - специалист
чет юли 17, 2025 8:22 pmТрифон П.Трифонов написа:
Чакаме.
Не предполагах, че има още хора, които вярват на километража.
купувам от доста време от един търгове за фирми. Камиончето е с история, само един собственик досега. Завод за цимент в австрия. Цената му е ниска, щото е поръждясло по праговете. Сигурно ще пусна тема за кърпене другото лято. Скоро си взех кола пак от търговете. Голф 7 на 85к км. Имаше 20 бр всички бяха под 100хил км. От Малмо Швеция. Фабричен метан за 20к лв. :supz:
vlax - майстор
пет юли 18, 2025 6:32 amthegmin написа:
...Скоро си взех кола пак от търговете. ...

Я пусни линкове на търговете,ако не те бърка.
:partyman:

Тема "Избор на минибус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: