• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Се си мислех да не се включвам амааа...
НЕ РАЗБРАХ КАКЪВ ТИ Е ПРОБЛЕМА ???
Ако проблема ти е пищящия, тъп "тесестер" като тоя:
ср юли 16, 2025 2:40 pmsilent написа:
Ето го тестера https://vikiwat.com/tester-bezkontakten ... 0o6qFW3J7z
изхвърляш тестера в кофата където му е мястото.
Или си го запазваш за други (неизвестни за мен приложения).
Тоя ташак не може да ти каже дали имаш офазяване на корпуса или утечка. Също и другото "нещо".
МОЛЯ, не се вкарвайте във филми!
:partyman:
P.S. Ако започне да те "пере" ток от корпуса на нещото, пак заповядай и ще го нищим.
На тоя етап проблема ти е в неподходящи уреди и неправилни измервания. Оттам и фобия за проблем...
Ръгай в контакта и започвай да переш. :-D
kozl - майстор
Парадокса на скапания разклонител:
ср юли 16, 2025 7:38 pmsilent написа:
5.......110V краче към съседна занилителн пластина
6............0V краче към заземителната пластина на контакта в който е щепсъла.
Защитните пластини би следвало да са на обща шина :roll:
Е как може м-у две съседни пластини да има различен потенциал :?:
Аве оно и аз патих от менте разклонител тройка и го метнах в контейнера за смет.
Включвам 1 щепсел - работи, включвам втори, един от двата включени остава без ток.
Stunks - напреднал
ср юли 16, 2025 11:31 pmhidrazin написа:
Се си мислех да не се включвам амааа...
НЕ РАЗБРАХ КАКЪВ ТИ Е ПРОБЛЕМА ???
Ако проблема ти е пищящия, тъп "тесестер" като тоя:
ср юли 16, 2025 2:40 pmsilent написа:
Ето го тестера https://vikiwat.com/tester-bezkontakten ... 0o6qFW3J7z
изхвърляш тестера в кофата където му е мястото.
Или си го запазваш за други (неизвестни за мен приложения).
Тоя ташак не може да ти каже дали имаш офазяване на корпуса или утечка. Също и другото "нещо".
МОЛЯ, не се вкарвайте във филми!
:partyman:
P.S. Ако започне да те "пере" ток от корпуса на нещото, пак заповядай и ще го нищим.
На тоя етап проблема ти е в неподходящи уреди и неправилни измервания. Оттам и фобия за проблем...
Ръгай в контакта и започвай да переш. :-D
Със Fluke ще е по-достоверно....не знам дали не е правил бабината проверка да отвори пералнята да изшкури боята от корпуса и да допре + сондата на мултицета а минуса към мазилката и да покаже 8 волта за проблем с прекъсната нула. Във съветския съюз всеки смотльо го правеше така
А за огнената земя....ами имах предвид да провери заземителните пластини на гнездата на разклонителя с фазомера дали дават фаза ама нещо не ме е разбрал,ама карай

Айде :partyman:
aleksnp - специалист
Ти не замина ли за ЮК?
Stunks - напреднал
чет юли 17, 2025 6:29 amaleksnp написа:
Ти не замина ли за ЮК?
Младо шиле,и във Съветския съюз съм бил и във Великобритания съм бил. Има много да се учиш. Светът около теб не е само гюбеци и Шоуто на Слави....
Baлepu - специалист
ср юли 16, 2025 9:08 pmsilent написа:
ср юли 16, 2025 11:23 amBaлepu написа:
измери съпротивлението ...
Направи го при изключено АП на този токов кръг.
И ти четеш и не разбираш ....написал съм в поста с измерванията -0V
Какво не разбирам? Че не знаеш, че съпротивлението се мери в омове, а не във волтове?
Реших, че наистина не го знаеш, но все пак споменаваш (по-назад), че НЕ си мерил съпротивление. И защо? На всички ни е ясно, че нямаш верига между пластините на контакта и корпуса на пералнята. Мъчим се да те убедим, но ти се вкарваш в някаква филмова продукция с някакъв уред. Всеки уред може да те подведе при грешно използване.
Увери се първо, че нямаш връзка между корпуса на пералнята и пластините на контакта! След това ще търсим къде е прекъсната. Чрез измерване на съпротивлението в части от тази "толкова сложна" верига.
Ако искаш да не губиш излишно време с писане, можеш да опровергаеш (или потвърдиш) мнението на МамаМу, че проблемът е в пресования щепсел, като измериш съпротивлението между пластините на щепсела и краче на пералнята. Не на 100%, само като изключване на възможни причини. Принципно това е методът при разнищване на сложни проблеми - изключване една по една на възможни причини.
silent - майстор
Да този път аз не съм прочел добре думата в поста ти подведен по меренето на волтове. Но съм написал :
В друг токов кръг с разклонител няма утечка.
Мерил съм съм съпротивление на верига на заземителния кабел на пералнята -не е прекъснат. Съпротивлението между нулите и заземителните пластини е 0Ома.
Хванахте се за пробника но съм написал че е измерена потенциалната разлика е 110V и тока е 1,8милиампера и винаги към нулата на съседен контакт, но не и към гнездото в което в включен щепсъла.
Написал съм че контактите са занулени . на всеки един имам 230волта фаза-заземителна пластина.
Не съм се притеснил и си пера. Просто нямам обяснение на казуса и затова го споделих.
Ако намеря време тия дни и има техническа възможност ще преместя съсщия кабел същия разклонител към токовия кръг на контакта в който тествах разклонителя за да вида дали нещо ще се промени.
silent - майстор
чет юли 17, 2025 6:22 amkozl написа:
Парадокса на скапания разклонител:
ср юли 16, 2025 7:38 pmsilent написа:
5.......110V краче към съседна занилителн пластина
6............0V краче към заземителната пластина на контакта в който е щепсъла.
Защитните пластини би следвало да са на обща шина :roll:
Е как може м-у две съседни пластини да има различен потенциал :?:
Аве оно и аз патих от менте разклонител тройка и го метнах в контейнера за смет.
Включвам 1 щепсел - работи, включвам втори, един от двата включени остава без ток.
Е това е въпроса? Поне след толкова писане един човек ме е разбрал.
iliya_i - майстор
Защото (самоцитирам се, понеже четеш избирателно каквото ти изнася):
ср юли 16, 2025 11:12 pmiliya_i написа:
Отделните метални части се в пералнята се свързват със заземителни мостчета - жълтозелен кабел с 2 обувки в краищата.
Ако някой е отварал, откачил ги е защото са му пречили и после не ги е закачил би получил точно посочените от него напрежения.

Сега отвори си пералнята и търси на зумер връзка на замемителните пластини с крачето и други ламарини.
Тази пералня ще я отвориш ли да погледнеш вътре, или само ще я обикаляш с тестери?
silent - майстор
Нищо и няма на пералнята. Не е отваряна нова е на под година е Заземителния кабел не е прекъснат. С разклонител в друг контакт няма проблеми.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Утечка на корпуса на комб.пералня." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: