Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
Малката Дарина е погълнала хапчета на баща си и е изпаднала в тежко състояние
2-годишно дете беше спасено от полицейски екип, след като погълнало от хапчетата на баща си и изпаднало в тежко състояние. Майката тръгнала към „Пирогов”, но по пътя детето се влошило. Случайно срещнат полицейски екип помогнал на жената да стигне за 10 минути до спешната болница. Там лекарите успяват да спасят живота на момиченцето.

„В колата започната да колабира, да повръща, обръщаше очичките нагоре, не можеше да поеме въздух и единствената ми цел беше, докато шофирах, да стигна до патрул”, разказа майката на Дарина – Мария Йорданова.

Насреща ѝ се оказва Ахмет Хасан, който от 16 години работи в Пето районно в София.

„Аз се качих в нейната кола. Колегата, който беше с мен на смяна, се качи в патрулния автомобил пред мен”, каза Ахмет Хасан.

„Постоянно колегата ни даваше информация за детето и мислехме само колкото се може по-бързо да стигнем”, добави Светослав Паунов, полицай в Пето районно в София.

През това вече два патрула ескортират колата с Мария и нейното дете, а от дежурната зала подсигуряват трасето.

„Свързахме се с колегите от Пътна полиция, осигурихме зелена вълна, блокирахме няколко кръстовища, защото тогава придвижването е страшно трудно, а разстоянието много голямо”

https://nova.bg/news/view/2025/07/17/50 ... %82%D0%B5/
Avas_co - майстор
Това им е работата, за която им се плаща. Да, заслужават похвала, че са я свършили добре.
Тъпото е, че даже трябва да се обръща внимание на подобни случаи.
В смисъл, това е съвсем нормално, което са направили.
Елементарна емпатия, която всеки трябва да има.
П.П.
Не е добре работата, щом сме я докарали до там, че да коментираме нещо човешко, в раздел отмора и шеги.
чет юли 17, 2025 6:32 pmAvas_co написа:
Това им е работата, за която им се плаща. Да, заслужават похвала, че са я свършили добре.
П.П.
Не е добре работата, щом сме я докарали до там, че да коментираме нещо човешко, в раздел отмора и шеги.
Хубавото е, че не се случват много често подобни нещастия, на които МВР- полиция да се отзовава по подобен начин.
Би ли посочил хейтъра раздел по-подходящ от този?!

"Мамин-сладък", къде би трябвало да се коментират човешките ценности?
В "хоремага"?!!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на чет юли 17, 2025 7:08 pm, променено общо 1 път.
Avas_co - майстор
чет юли 17, 2025 7:03 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет юли 17, 2025 6:32 pmAvas_co написа:
П.П.
Хубавото е, че не се случват много често подобни нещастия, на които МВР- полиция да се отзовава по подобен начин.
Би ли посочил хейтъра раздел по-подходящ от този?!
Не мога, сигурен съм, че е най-подходящо за "Отмора и шеги".
Гадната демокрация дотам ни докара, че и на такива нормални неща да се забавляваме.
Допълних, без да променям смисъла, готин. Да не вземеш пак да се разстроиш?!

Отмора са всички позитивни неща, до които можем да се докоснем.
Героите, сред нас, трябва да са за пример. Как другояче да стане това достояние, освен по този?!
Avas_co - майстор
чет юли 17, 2025 7:09 pmТрифон П.Трифонов написа:
Допълних, без да променям смисъла, готин. Да не вземеш пак да се разстроиш?!

Отмора са всички позитивни неща, до които можем да се докоснем.
Мамин сладък, прави каквото си искаш.
Ако за теб е позитивно, че някой си е свършил работата, в нормалната реалност не е нещо ново. Всеки си я върши, че да има за заплата за тия "герои".
Поощрението, което заслужават е, че са се държали адекватно на ситуацията.
чет юли 17, 2025 7:15 pmAvas_co написа:
...Мамин сладък, прави каквото си искаш...
Ехааа, да речеш, че съм знаел/предвидил благоволението ти. Бъди сигурен!

Не помня длъжностната характеристика на полицай, та затуй сметнах, че по е човешко деянето, отколкото задължително. Имаш право да ме съдиш- днес съм ларж.
Avas_co - майстор
чет юли 17, 2025 7:29 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет юли 17, 2025 7:15 pmAvas_co написа:
...Мамин сладък, прави каквото си искаш...
Ехааа, да речеш, че съм знаел/предвидил благоволението ти. Бъди сигурен!

Не помня длъжностната характеристика на полицай, та затуй сметнах, че по е човешко деянето, отколкото задължително. Имаш право да ме съдиш- днес съм ларж.
Тя е ясна работата, че е трудно милиционер да свърши работа, освен ако не го натиснат от някъде.
Вероятно за това темата е в раздела, явно смяташ, че е жив куриоз случката.
Жалко, ама то емпатията и моралният компас се изграждат в семейството, първите седем години. За което, често ни напомня един твой човек.
Дявола в дрескод на курва ли представяш?!
Всяко позитивно нещо можеш да превърнеш в повърня, нали. Що за манталитет?!
Всъщност, ясен си. Просто държиш да подновяваш хейт сертификата си.

Всеки, който те чете, е наясно с моралния ти компас.
С моя се гордея, което също е грях, но простим, надявам се!
Avas_co - майстор
чет юли 17, 2025 7:52 pmТрифон П.Трифонов написа:
Дявола в дрескод на курва ли представяш?!
Всяко позитивно нещо можеш да превърнеш в повърня, нали. Що за манталитет?!
Всъщност, ясен си. Просто държиш да подновяваш хейт сертификата си.

Всеки, който те чете, е наясно с моралния ти компас.
С моя се гордея, което също е грях, но простим, надявам се!
Първи започна, Отмора и шеги.
Сериозно ли?
То ясно, че си с счупен морален компас, ама ...
:shock:

Тема "Да бъдем добри, да бъдем хора!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: