Ама гледам Пипероне нещо се покри.

Май така е по-добре и дано да е поне за ... няколко години. Пак.

пет сеп 04, 2020 11:51 pmhidrazin написа: А наклон? Поне сант на метър за да тече тока в правилната посока.За това вкъщи лампите съм ги турил по стените, а ключовете по таваните. Ама пак ми греят кабелите. Сигурно от триенето на тока поради големия наклон. Пад на напрежение май се казваше....![]()
съб сеп 05, 2020 9:51 amLisko написа: Променливия тече на вълнички - ту нагоре ту надолу, а правия - направо.Тока тече нагоре надолу при вертикална поляризация, при хоризонтална е друго.
gogo7777 написа:Тънки ти са кабелите, за да има пад на напрежението, трябва да осигуриш дебели проводници, да може да пада свободно напрежението.пет сеп 04, 2020 11:51 pmhidrazin написа: А наклон? Поне сант на метър за да тече тока в правилната посока.За това вкъщи лампите съм ги турил по стените, а ключовете по таваните. Ама пак ми греят кабелите. Сигурно от триенето на тока поради големия наклон. Пад на напрежение май се казваше....![]()
![]()
съб сеп 05, 2020 2:11 pmkuger написа: Тънки ти са кабелите, за да има пад на напрежението, трябва да осигуриш дебели проводници, да може да пада свободно напрежението.Е колко дебели да сложа? Незнам
пет сеп 04, 2020 10:29 amLisko написа:Следните два калкулатора дават еднаква температура при 1, 10, 100 и 1000м дължина:ср сеп 02, 2020 10:22 amHursa написа: ...ако двата кабела се поставят при приблизително еднакви условия – по-дългия няма да се нагрее повече, а по-малко.Правилно. Същият извод се вижда директно от графиката която дадох на страница 50.
съб юли 19, 2025 4:53 pmXF4-C50/60 написа:Ооо, нов ник изровил стара тема но не вникнал къде е разликата. Тия калкулатори са за определен ток.пет сеп 04, 2020 10:29 amLisko написа:Следните два калкулатора дават еднаква температура при 1, 10, 100 и 1000м дължина:ср сеп 02, 2020 10:22 amHursa написа: ...ако двата кабела се поставят при приблизително еднакви условия – по-дългия няма да се нагрее повече, а по-малко.Правилно. Същият извод се вижда директно от графиката която дадох на страница 50.
https://www.claredot.net/en/sec-Electro ... uctors.php
https://cable-temp-calc.vercel.app
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: