• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
nautilus33 - майстор
С какво лепило мога да залепи уплътнениетонна хладилника към вратата. Ново е, нонжлебът не е достатъчно дълбок и не влиза навътре в канала, за да захване добре. Опитах с moment power fix, но не става. Понеже едната повърхност трябва да е абсорбират, а при мен и двете не са. Добре е да е такова, което фиксира веднага и не трябва допълнително укрепване, докато стегне.
timo1 - специалист
вт юли 15, 2025 11:47 pmnautilus33 написа:
С какво лепило мога да залепи уплътнениетонна хладилника към вратата. Ново е, нонжлебът не е достатъчно дълбок и не влиза навътре в канала, за да захване добре. Опитах с moment power fix, но не става. Понеже едната повърхност трябва да е абсорбират, а при мен и двете не са. Добре е да е такова, което фиксира веднага и не трябва допълнително укрепване, докато стегне.
С малки винтове.
lyubohar - майстор
Не съм виждал хладилник със залепено уплътнение.
Отвътре с пластмасовия профил се закрепва с винтове,или жлебове.
chapara - майстор
ср юли 16, 2025 7:57 pmtimo1 написа:
С малки винтове.
Право в 10 ката.

😁
hidrazin - майстор
Ония зевзеци с винтовете въобще не ги слушай...
Използвам един турски "силикон" и евтин. Бял на цвят.
Няма отлепяне дори върху Tedlar-Polyester-Tedlar (TPT)
Само трябва да изровя някоя опаковка и да ти я снимам.
Стандартен флакон "силикон".
Нооооо... после няма отлепяне и тоя ти ремонт на вратата ще е последен.
:partyman:
P.S. Откъде си поръча уплътнител за вратата?
Имам един "ЗМЕЙ" дето работи като змей и не ми се изФърля, но уплътнителите са станали на таратор и там събира лед...
МнООООго лед. :-D
nautilus33 - майстор
ср юли 16, 2025 11:05 pmhidrazin написа:
Ония зевзеци с винтовете въобще не ги слушай...
P.S. Откъде си поръча уплътнител за вратата?
Имам един "ЗМЕЙ" дето работи като змей и не ми се изФърля, но уплътнителите са станали на таратор и там събира лед...
МнООООго лед. :-D
Не е много оферта май, но мога да го сложа на точки, колкото да фиксират само и да го държат да не изпада като отварям вратата, за да мога евентуално един ден да го сменя, ако се наложи. иначе всеки път магнита залепя за хладилника и се отделя от вратата като отварям. Почна да прави много кондензира вътре и не е добре.

Уплътненията мисля, че ги поръчах от лео къмпани. Да не стане реклама, потърси ги в гугъл или ми пиши на лично, ако не ги намериш.
Djack - специалист
ср юли 16, 2025 11:05 pmhidrazin написа:
......
......
Жив да не бях.... , Ще ме прощаваш друже, ама не вярвам, че такъв силикон съществува! Пробвал съм какви ли не видове, дето ги има на пазара - сиви, бели, черни, прозрачни, монтажни, санитарни ....... какви ли не! За мен силикона лепи най-вече на принципа на вакуума, такъв дето да го залепя и после да не мога да го отлепя не съм срещал. Давай модела, ще си го купя веднага. :partyman:
MamaMy - майстор
Пробвал ли си PU на салам от черния. Не че сивия е по лош, даже напротив. Сивия е малко по-рядък като чели, но това не прече като се омажеш да няма миене ако изсъхне.
aleksnp - специалист
Когато работя със салам, винаги съм с ръкавици.
hidrazin - майстор
пет юли 18, 2025 10:25 pmnautilus33 написа:
Не е много оферта май, но мога да го сложа на точки, колкото да фиксират само и да го държат да не изпада като отварям вратата, за да мога евентуално един ден да го сменя, ако се наложи. иначе всеки път магнита залепя за хладилника и се отделя от вратата като отварям. Почна да прави много кондензира вътре и не е добре.
DOMOSIL-S

Никакво слагане на точки!!!
Преценяваш колко дълбоко влиза жлеба в канала и пълниш канала мааааалко повече.
Примерно ако влиза до половината, пълниш на около 75% - демек хем жлеба да стигне до силикона, хем за не го изплюе покрай уплътнителя.
Ако изплюе, забърсваш ВЕДНАГА.

-При стайна температура втвърдяването започва след около 15-тина минути.
-При теб, работещ хладилник - уплътнението ще е студено и началото на втвърдяването ще е по-късно. Колко - не знам.
- Скорост на узряване - 2,0-2,5 mm/ден при стайна температура.
Демек при теб е добре да го сложиш надвечер или вечерта така че поне цяла нощ да не го отваряш.
На следващия ден може да го отваряш но много внимателската. Това за твое добро. Все ще устискаш една вечер...
Успех!
Последна промяна от hidrazin на нед юли 20, 2025 1:00 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Лепило за залепване уплътнение на хладилник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: