Всички имаме коли, нали ?
bigdragon - майстор
addicted написа:
има ли смисъл да търся тук някаде
Сравни цените и сам си прецени.
Освен цената, важни са неща и като срокове
на доставка, гаранции, обслужване и т.н...
kozl - майстор
ср юли 02, 2025 6:57 amaddicted написа:
Маркуч за водоструйката има ли смисъл да търся тук някаде или директно към китайците да се обръщам?
Купихме нова водоструйка Black & Decker с цел измиване на площ към 4 декара.
Още в началото маркучите почнаха с фира и подмяната им надхвърли стойността на водоструйката.
Занесох повреден маркуч в сервиз на Керхер и като използваха накрайниците на повредения направиха нов профи маркуч.
Е по-тежък но и значително по-здрав от любителското изпълнение.
Аз съм с Кархер непрофи изпълнение и още маркуча деяни, но помпата вече е с 1 ремонт на цена по-висока от големите водоструяци на Парксайд.
addicted - специалист
Пристигна ми маркуча за водоструйка от едно китайски приложение...тети. Поръчах го десет метра, и смело мога да кажа че засега изглежда и се усеща в пъти по добре от оригиналният три метров пластмасов с машинката(Karcher). Колко здрав ще бъде само времето ще покаже. С него имаше и наставка, да се съедини с оригиналния и да станат 13 метра. Единствения минус който виждам за сега е че машинката работи по дълго след пускане на спусъка, докато набере налягане в маркуча. Но мисля че това би го имало с всеки по дълъг маркуч. Сега ми се върти идеята дали да не "монтирам" водоструйката в мазето, и навън да излиза само оригиналния маркуч с наставката, и да си слагам и свалям десет метровия само когато ми трябва, така би могло да го ползвам и през студените месеци, че попринцип зазимявам външния водопровод (чешма и връзки за маркучи)като започне да застудява. Ама това ще го видим.
Поръчах си и още една пенообразуваща приставка, да имам една за безконтактно и една за шампоан. И тя е перфектна за смешната си цена сравнена с оригиналната на карчер, и като качество е ако не по хубава, то поне на същото ниво.
Та неочаквано за мен съм доволен от покупките. 10м маркуч и пенообразуваща приставка ~38 лева...няма какво повече да искам.
kozl - майстор
Профи маркуча на Какрхер е с метална оплетка.
Моята Кархер е любителска водоструйка, с текстилна оплетка на оригиналния маркуч и все още си ползвам оригиналния маркуч.

Тема "Домашна автомивка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: