Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
MamaMy - майстор
Да е жив и здрав и дано да са все повече тези хора които съвестно си вършат работата. Не говоря само за тази служба, а за всички държавни служби и службици където напоследък се намърдаха повече профани-връзкари отколкото професионалисти. Не става дума за образование и ценз, а за реални възможности и знания. Като ида на лекар предпочитам той да не е завършил само със зачот, но и успеха му да не е 3-.
Това момче не е било на дежурство. Бил е в отпуск и на път за почивка, със семейството си.
MamaMy - майстор
На времето по социализма ни учеха в армията, че взимаме повече пари от цивилните защото се водим 24 часа на разположение. Това означава, че няма не искам. Щом те повикат на работа ставаш от масата и тръгваш. Нямаш работно време както е по кодекса на труда. Поради тази причина ни чанчеха с доста повече работни часове без право на компенсации и извънреден труд не се заплащаше. Нямаше дори такъв термин в уставите. На този принцип по него време работеха и полицаите, пожарникарите и лекарите, но с повече привилегии.
Само аз си знам по колко денонощия съм карал дежурства лятото защото няма хора заради отпуските. Зимата януари и февруари същата работа. Мръзнеш или се пържиш в собствен сос да осигуряваш полетите. По цели денонощия не съм събличал комуфлажа или събувал кубинките. И няма баня на работа, стая за почивка и др. подобни глезотии. Даже нямаше течаща вода. За пиене бойците ходеха с баки на гръб на 3 км. За миене от водоноската. Като се приберях след няколко поредни дежурства без прекъсване и не ме пускаха в къщи. Събличах се пред вратата и направо в банята. За храната няма да говорим. Носех ядене за няколко дни. Обикновено на третия кучетата го дояждаха защото вече се е развалило. Бойците ходеха за храна за тях по три пъти дневно с баките на други 3 км обратно на водата. Та сегашния героизъм за много хора е бил ежедневие. И то ниско платено или дори безплатно. Това миньори, комбайнери същата работа. Не случайно бяхме друга категория труд и се пенсионирахме рано. Мнозина вече износени и негодни за работа. Останалите дори недоживяваха. Е винаги е имало и връзкари на сладки служби прикачени към тези тежки професии и ползващи само облагите. Обикновените хора виждаха и продължават да виждат само тях. Онези младите пенсионери със шапката пари.
Николов Н. - специалист
" В мирно време военен да си,на война - поп да си" - Народна мъдрост!!
Да, г-н Николов. За герои и героични постъпки си има време и хора.
MamaMy - майстор
"На чужд гръб и 100 тояги са малко" народна мъдрост
MamaMy - майстор
нед юли 27, 2025 8:18 amНиколов Н. написа:
" В мирно време военен да си,на война - поп да си" - Народна мъдрост!!
Вие г-н Николов поне с къпането на работа не сте имали проблеми, нали?
  • Майстор и чирак, специалисти по отпушване на канали, отиват на адрес. Влизат в мазето, а там - над метър и половина пълно с отпадни води. Майсторът се съблича, взима гаечен ключ, поема си въздух и се гмурка. След малко изплува и казва на чирака:
    - Момче, дай водопроводен ключ!
    Чиракът подава, майсторът пак се гмурка. И така няколко пъти. Каналът е отпушен, майсторът излиза и докато се избърсва, казва на чирака:
    - Ей момче, учи се на занаят, че иначе цял живот ключове ще подаваш!

Тема "Да бъдем добри, да бъдем хора!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: