Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте тези дни си купих от тему соларни гирлянди които си мислех, че като свържа с usb кабела който имат в комплекта към адаптер за телефон в тока ще светят добре, но уви пробвам и директно към адаптера и през соларната батерия- дължината им е 15м и имат 40бр крушки. При първите крушки в началото светлината си е добре а към края едва светят, какво мога да направя дали има как да ги вържа директно към тока за да светят всички крушки нормално
тези са соларните: https://www.temu.com/bg-en/g40-solar-le ... &is_back=1
а приятел има от тези които са на 220v директно с кабел и нямат абсолютно нищо общо в светенето
https://www.temu.com/bg-en/1pc-40--stri ... 40knapfyw3
на пръв поглед самите крушки които са към фасунгите изглеждат напълно еднакви само че на едните на кутията пише 220v а на другите 3.7v
Та въпроса ми е как да ги накарам да светнат силно от край до край ако трябва ще се махне солара, да са директно към тока ? но и това пробвах с usb адаптер за зареждане на телефон 2.1А пак същата работа като при светенето от соларната батерия крайните едва светят
Тези соларните ги взехме единствено заради автоматичното вкл./изкл. нощно време
DundyTheCroc - майстор
Явно китаеца е сложил кабел с малко сечение и до последните лампи пада на напрежение е много голям. Пробвай да ги захраниш и от двете страни, само да не объркаш поляритета.
ето ги кутиите

Прикачен файл

d7b14da8-d80f-462e-97f5-39cb69164c17.jpg
d7b14da8-d80f-462e-97f5-39cb69164c17.jpg (109.11 KиБ) Видяна 216 пъти

Прикачен файл

1fd4ed69-ab41-4552-b7c0-f33bede37794.jpg
To&To - специалист
Виж на Optonica.bg в момента има много хубави оферти. Не се занимавай с тези от магазин за 1 лев. Може и по-евтино да ти дойдат.
Lisko - майстор
Тези (д)ефекти се наблюдават при гирлянди захранвани на ниско напрежение, защото тогава загубите по жицата са по-съществени. За евтини съм забелязал че от 5 метра по-дълги вече осезаемо го показват (дефекта).
За скъпи не знам, защото не купувам скъпи. В момента имам една 20 метрова с доста силно подчертан дефект, мисля да й свържа двата края, а ако не е достатъчно и средата.
Моите, на 3.6 волта, от 2016 светят напълно еднакво, по цялата си дължина от ок. 5м- 16бр. NiMH батерия със сигурност.
През лятото заряда на батерията е достатъчен за да светят до изгрев.
През зимата- според наличието на слънце, но не повече от 3-4 часа.

Тема "Въпрос за соларни лампи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: