Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Svetoslavoff1 - майстор
Вярна ще да излезе приказката, че "жената помни като слон". Та какво си спомни - преди поне 17г баща и, Бог да го прости, присадил калем вишнап върху още невръстна вишничка, което обяснява издънките.
Ще боцна наесен една М15, па да видим.
Като каза орехи, есенес засях един Чанфлър и още една, Фернет или Фернор(трябва да видя във фактурата) за опрашител, засега се развиват много добре.
Miroki, и мен една отдавна махната вишна още ме изненадва с някоя издънка насред нищото.
Kr1100, и финапа не пада по-долу, но с космическа технология от НАСА се избавих от издънките му, разбира се,махнах и дървото.
hidrazin - майстор
пон юли 28, 2025 10:00 pmkr1100 написа:
Ако имате компостери ...
Компостерите са пълна пронография.
Това са само някакви жендърски зарибявки да не си изхвърляте отпадъците в контейнерите или сметището.
Свързано е (естествено и единствено) с едни кинти които дадената община плаща на въпросната фирма дето и е "до сърцето"...
Корупция на всеки ъгъл.
:partyman:
Николов Н. - специалист
НС компостьор: 2 куб.м.! От над 5 / ПЕТ/ години захранва около 100кв. място за зеленчуци и...! Върши много добра работа ,а и не "приказва" тъпотии! :? :lol:
hidrazin - майстор
Аха, така е. Нещо като зелен хайвер 150 грама за 3 кинта и 29 стинки...
Плюс домашна метанолка за почти без пари. :lol:
miroki - майстор
Аз така една дробилка взех. Викам, ще горя талаша. Ама не, пуши та се трае. И айде в кофата. Май ще е по-добре да го запаля в двора на пролет.
От издънките най-ме морят смокините. Особенно след като измръзнах тази зима. Нара също не пада по-долу, хинапа и джанките. Вишната е след тях много назад. Дори липата я води. Така, че не е голяма драма, а пък клонки от вишня са хубави за зелените домати. Както и за пушене. Така,ще пазете ги за тогава :)
https://youtube.com/shorts/uLlXd_dqlec? ... 2nCjdZdrg3
Обичам я тая работа!

Този сезон ми е нулев. Зарзавата е "колкото да не е без каквото и да е". Но то пък може ли все в градината, а форума и хойкането да са като на отличник?!
Единственото, с което мога да се похваля, че не е тревясало в градинката чак както друга година.
Има за салатка с доматка и кОрнишон, някоя люта мексиканка и камби от Преслито......
kr1100 - майстор
пон юли 28, 2025 10:12 pmhidrazin написа:
пон юли 28, 2025 10:00 pmkr1100 написа:
Ако имате компостери ...
Компостерите са пълна пронография.
Слагам кафе от машината, само зелени листа от домати при култучене и махане на долни листа, обелки от краставици ,тиквички, наесен кори от цигулки, стрити черупки от яйца.
Клони , храни и др. не слагам
А и 45 лв за компостер от Кауфа не са ме разорили.
напролет сместта я забърквам с торф за разсадите.

Уф имам насъбрани клони и съвсем малко суха трева , за горене, ама Трифон не позволява.
Да каже нещо къде горя в събота северозападно над Пчелина.

Наесен ще къртя издънки от хинап / излизат дивачки с бодли/, раздавал съм преди
Последна промяна от kr1100 на вт юли 29, 2025 7:37 pm, променено общо 1 път.
kr1100 - майстор
вт юли 29, 2025 5:08 pmТрифон П.Трифонов написа:
...Има за салатка с доматка и кОрнишон, някоя люта мексиканка и камби от Преслито......
да те уредя със сушени чуФки от храста ти ?
To&To - специалист
пон юли 28, 2025 10:28 pmНиколов Н. написа:
НС компостьор: 2 куб.м.! От над 5 / ПЕТ/ години захранва около 100кв. място за зеленчуци и...! Върши много добра работа ,а и не "приказва" тъпотии! :? :lol:
Имам два компостера, почти винаги ги поддържам пълни. Напролет си вадя прилично количество тор. Тъй като при мен почвата е доста бедна (направо си е баластра), където го поставя си има ефект. Отделно, че от там си вадя чудесни торни червеи за риболов :)
Николов Н. - специалист
Моят е от кофражни платна. Правоъгълник - 2/1. Върши много добра работа. защото ако ти потрябва тор,ще вземеш-има в чували по 2лв., но не знаеш какви болести има вътре. Друг е въпроса, ако имаш здрави връзки със село. Е,нямам в предвид "умните" градски селяндури.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: