• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
hidrazin - майстор
пон авг 11, 2025 9:32 pmnikolson написа:
За кого се отнася?
Физически лица: Използват кладенеца за лични/битови нужди, без такса регистрация и без водомер. Разрешена е употреба до 10 м³/ден безплатно. [/i]
Е, и? Какво различно съм написал?
Реално искат да регистрират ВСИЧКИ източници на вода. (И после ... водомери. В началото някаква мижава цена. И после, като свикне раята - яката.)
Дори и пресъхващите кладенци и плитки сондажи де вода я има, я няма...
Баща ми почина през 2007 год. и помня, как идваше в работата ми, за да ме пита кога ще регистрираме "ръчната помпа" в двора.
Оня ГОРЕ да го прости. Читав човек е бил.
Ма не те е научил какво ще ти натресе дИмокрацията... Е, нямало е и как да знае за предстоящите нещастия... :-D
Много по-големи от тези през негово време.
:partyman:
hidrazin - майстор
пон авг 11, 2025 7:13 amkozl написа:
Имам 20 г. статистика в наша сграда на процентите в повече.
В последната ф-ра и тук водата е + 25% от утвърдената цена на КЕВР.
И без такса водомер СВ си е намерила начин да си дотаксува.
Па си се объркал.
Това го правят всички ВиК оператори. Разбира се че ще ви на4укат и откраднатата вода.
Това не променя факта че цената за кубик на Софийска вода е е ако не най-ниската, то поне една от най-ниските.
И на базата на какво? На ... НИЩО.
P.S. Присетих се че имам водомер и в ВиК Йовковци - Велико Търново.
Цена на вода за битови с ДДС 4,974 кинта за разлика от Шопландия дето е 3,837 лв с ДДС
Пак отиваме на едни 23% отгоре спрямо Софийска вода дето и кражбите са ОГРОМНИ. :)
И неплащанията де...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Физически лица: Използват кладенеца за лични/битови нужди, без такса регистрация и без водомер. Разрешена е употреба до 10 м³/ден безплатно. [/i]

Как се мерят тези десет кубика? Сичката им работа такава. Парлама
kozl - майстор
пон авг 11, 2025 11:16 pmhidrazin написа:
Това го правят всички ВиК оператори. Разбира се че ще ви на4укат и откраднатата вода.
Много зависи от ЕС (етажната собственост).
Не става въпрос за открадната вода, а за възползване от безпомощността на ЕС. В друга сграда не успяха, защото водомерите се засичат от топлинния счетоводител и ЕС разполага с отчетите и надписването беше установено.
И ако открадната вода се начуква на принципа на "товарното магаре", т.е. лоялните да плащат сметките на нелоялните, то до кога ли шъ да е така :?
вт авг 12, 2025 7:21 amkozl написа:
... то до кога ли шъ да е така :?
Изображение
MamaMy - майстор
У наше село кубика вода е 3,72. Тук обаче е уловката. Тази цена не включва канал, а жабите от язовира са безплатни. Според моето мнение това което получавам не е питейна вода. За въздуха който ми набиват на всяко спиране също няма да пиша. Ако ВиК страдат от кражби, да си слагат контролни водомери на отклоненията. Факт е обаче как стотици кубици си текат по улиците с месеци и няма кой да реагира. Защо ние да плащаме безстопанствеността на мърлявите им служители?
dragozow - майстор
пон авг 11, 2025 10:55 pmhidrazin написа:
За кого се отнася?
Е, и? Какво различно съм написал?
Реално искат да регистрират ВСИЧКИ източници на вода. (И после ... водомери. В началото някаква мижава цена. И после, като свикне раята - яката.)
Дори и пресъхващите кладенци и плитки сондажи де вода я има, я няма...
Баща ми почина през 2007 год. и помня, как идваше в работата ми, за да ме пита кога ще регистрираме "ръчната помпа" в двора.
Оня ГОРЕ да го прости. Читав човек е бил.
Ма не те е научил какво ще ти натресе дИмокрацията... Е, нямало е и как да знае за предстоящите нещастия... :-D
Много по-големи от тези през негово време.
Няма признаци да има водомери за физически лица, поне засега. Те дори нямат капацитет да регистрират всички кладенци и сондажи, а 10 м3 на денонощие никой от вас не потребява, не и всеки ден, дори да си полива двора обилно.
resistbody - майстор
вт авг 12, 2025 11:07 amdragozow написа:

Няма признаци да има водомери за физически лица, поне засега. Те дори нямат капацитет да регистрират всички кладенци и сондажи, а 10 м3 на денонощие никой от вас не потребява, не и всеки ден, дори да си полива двора обилно.
Днес 10м3, утре 1м3 и накрая такса сондаж.
Аз съм един от първите в нашо село с водомер на хидрофора и плащам канал и пречистване 1,60лв/м3...
MamaMy - майстор
Това е такса само за отпадната вода и е справедливо да я има. Все пак тази вода отива в канала. За цената обаче не мога да преценя.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "Регистрация и узаконяване на сондаж за битови нужди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: