• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
kozl - майстор
Прикачен файл:
Модел БЗ.JPG
Модел БЗ.JPG (13.94 KиБ) Видяна 240 пъти

Звъни през интервали, без сигнал от дистанционния бутон.

Това е платката с приемника и аудиото.

Прикачен файл:
Платка БЗ_1.JPG
Платка БЗ_1.JPG (52.29 KиБ) Видяна 240 пъти

Антената влиза в №2 на U3 (009 1911dO02442) след d не мога да прецена цифра или буква :?
Обаче с първия опит не разбрах как действа приемникът. Търся сигнал към "плюнката" (това скритото със смола) и за сега съм заподозрял №5, защото по пистата го проследих до "плюнката".
Деугият чип U2 (ATMEL802 24CO2N PU27) в нета ми излиза като подобен чип - памет.
MamaMy - майстор
Явно, че радиото е U3. Не знам от къде му е сигнала, но аз бих започнал с перфектно измиване на платката с четка и коресилин и от двете страни. Ако се повтаря ситуацията бих заподозрял смущения в ефира и бих занесъл вътрешното тяло на друг адрес временно.
Alternative AI - помощник
Звъни през интервали, без сигнал от дистанционния бутон
.

Така правят звънците на Silver Crest. Алармират потребителя, че не е посещавал Lidl от известно време.
pipilica - майстор
А сигурен ли си че дистанционния бутон е уред, тва че не го натискаш нищо не значи, вземи го разглоби и почисти и него.
pipilica - майстор
Ммм, не, не може.
Ще му се наложи да си го поправи или да го предаде в специален пункт за разделно събиране на електрическо и електронно оборудване.
Тва по няква европейска директива, обаче много хора не я знаят и какви хубави неща хвърлят до кофите.
kozl - майстор
чет авг 14, 2025 11:48 pmhidrazin написа:
Да заминава ЕЙ ТУК...

:partyman:
:)
Закачил съм кош за батерии на Мак Метал и като се напълни ги предавам на фирмата.
Електронни отпадъци се изхвърлят в същия кош. Един ден в коша имаше смартфон, на другия ден някой от входа беше "рециклирал" смартфона :-D
Нация техническа :weedman:
kozl - майстор
чет авг 14, 2025 11:36 pmpipilica написа:
А сигурен ли си че дистанционния бутон е уред, тва че не го натискаш нищо не значи, вземи го разглоби и почисти и него.
За да съм сигурен свалям батерията на бутона. Според мен това е достатъчно, но:
чет авг 14, 2025 11:39 amXpacTa написа:
Аз минах на безжични звънци от Aliexpress - бутона е без батерии (кинетичен), вътрешното "тяло" е на шуко. Успях да вържа три бутона да звънят едновременно на два вътрешни звънци и си работят вече 2 години, да чукна на дърво. Всичко това като гледам ми е струвало 20 долара (30-35 лева).
това е нова изненада за мен. Бутон без батерия :? Всъщност ако има механизъм с натискането да произведе ел.енергия достатъчна да изпрати електромагнитен импулс, който да задейства приемника и батерията отпада от необходимост.
В офис ползвахме подобен звънец, обаче с бутон с батерия и вътрешен звънец към контакт, поне 4 години докато бях там. Може би още работи :?
За сега ме друсат други проблеми, та като остане време ще го човъркам.
Искам да разбера дали проблема е в U3 (приемната част) или в плюнката, та ще прекъсна пистата, която съм набедил, че излиза от U3 и влиза в "плюнката".
hidrazin - майстор
пет авг 15, 2025 7:51 amkozl написа:
това е нова изненада за мен. Бутон без батерия :? Всъщност ако има механизъм с натискането да произведе ел.енергия достатъчна да изпрати електромагнитен импулс, който да задейства приемника и батерията отпада от необходимост.
Има ги от много години. Водят се кинетични бутони.
ПРИМЕРНО

kozl - майстор
пет авг 15, 2025 8:32 amhidrazin написа:
пет авг 15, 2025 7:51 amkozl написа:
Има ги от много години. Водят се кинетични бутони.
ПРИМЕРНО

Съгласен съм,
но за мен се появиха вчера :-D
И все пак ако си запознат как излъчва импулс в ефира?
  • 1
  • 2

Тема "Безжичен звънец SilverCrest" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: