• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Имам нужда от съвет. Трябва да повдигна нивото на стъпалата на стълбище с по около 10 см. Стъпалата са бетонни. Кой вариант е за предпочитане? На първо време мислих за повдигане с тухли, дебели 10 см. Благодаря!

Прикачен файл

100h240h250-mm.jpg
100h240h250-mm.jpg (78.57 KиБ) Видяна 233 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Какво стана с преливащата тераса??
chapara - майстор
Стълбите външни/вътрешни ли са?
Аз лично не бих го направил с тухли, но...
пон авг 18, 2025 6:50 pmn_a написа:
Какво стана с преливащата тераса??
С борд е, с по два сифона на тераса. Не са завършени все още.
пон авг 18, 2025 8:00 pmchapara написа:
Стълбите външни/вътрешни ли са?
Аз лично не бих го направил с тухли, но...
Вътрешни са стълбите. Какви биха били проблемите, ако са с тухли?
chapara - майстор
Все пак , здравината. Ако е да се зида, по добре с бетонови тухли или земновлажна замазка, с една уговорка, стълбите ще поемат ли тежестта? Какво ще е завършващото покритие?
nikolson - майстор
Аз пък не разбирам, каква е идеята "да се повдигат" стъпала. :?
пон авг 18, 2025 11:33 pmchapara написа:
Все пак , здравината. Ако е да се зида, по добре с бетонови тухли или земновлажна замазка, с една уговорка, стълбите ще поемат ли тежестта? Какво ще е завършващото покритие?
Стълбите ще поемат тежестта. Кой тип/модел/марка бетонови тухли са здрави, че някои от тези, които съм виждал са здрави като кора за яйца? Стъпалата са широки 27-30 см., високи 16-17 см. Завършващото покритие предполагам ще е гранитогрес, има вариант и за ламинат.
вт авг 19, 2025 7:00 amnikolson написа:
Аз пък не разбирам, каква е идеята "да се повдигат" стъпала. :?
Подовете са повдигнати с 10см. (изолация+замазка).
mrsch66 - специалист
Тази тухла не може да се ползва в легнало положение :-D или може ако я напълниш с някакъв разтвор за да добие здравина в легнало положение с пяна НЕ става :)
вт авг 19, 2025 10:36 ammrsch66 написа:
Тази тухла не може да се ползва в легнало положение :-D или може ако я напълниш с някакъв разтвор за да добие здравина в легнало положение с пяна НЕ става :)
Кой материал може да се ползва, в случая искам да избегна замазка,защото става въпрос за 10 см. дебелина.? Ако е вариант с някакъв вид тухли няма да лепя с пяна, а с лепило за плочки с фибри.
chapara - майстор
вт авг 19, 2025 10:36 ammrsch66 написа:
👍
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за повдигане нивото на стъпала" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: