• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gorgidanchev - специалист
Аз мисля да го правя с калъп. На една дебела дъска правя канал ламарината изрязана на размер. Една ос 12мм. Притискам отгоре с винтове и готово. Само ламарината липсва още :?
filmatoplo - майстор
За матрица вместо медна тръба може да се исползва и друго желязо , ние си обичаме да пумкаме с чука :) и не забравяйте изричането на 1-2 вълшебни думи адресирани до роднини на ламарината.
Е стига де ние в северна България не сме толкова красноречиви като се ядосаме. :-D
filmatoplo вече имам и пресата за огъването на ламарината.И става без чук.Що ме караш да блъскам :? Ползвам я и за апкант.
filmatoplo - майстор
Каква идея имаш за спояването на ламелите към тръбите. Прати снимка :lцl: не на купешкото -направи сам.
С калай мисля да пробвам.Ти какво предлагаш :?

При мен всичко е НАПРАВИ САМ :idea:
filmatoplo - майстор
И аз така си го представям (въпреки че не съм го правил ) - шкуриш-почистваш повърхностите добре , намазваш с паста тръбата или канала на ламарината , нагряваш до необходимото и прибавяш припой . Ако има др начин :? кажи, нещо ме мъчи идея за рамката- котията на панела от какъв материал , захващане на стъклото .
С това съм готов.Ще пусна снимки.Рамката е от алумин .
Направих снимки с всички подробности но в картата на фотоапарата пълно с вироси.Сега ще снимам само докъде съм стигнал.Апарата не е мой сори :?
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 22

Тема "Въпрос за слънчев колектор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: