• 1
  • 2
Съвети за начинаещи готвачи.
silent - майстор
чет авг 21, 2025 6:22 pmAlternative AI написа:
Какво брашно от купешките е подходящо за направата на хляб в домашни условия?
Решил съм да си го приготвям сам. Купешкият хляб е отврат, а пробвах всичките. След 2-3 дни започва да мухлясва.
Домашния също мухлясва. Каквото и да купуваш все е от ГМО фуражна пшеница. Спестяваш само другите изкуственяци в завоския хляб.

Не вярвах да е чак толкова фрапиращо!

При мен хлябът издържа много.
Докато изстине е завит с няколко кърпи. След това влиза в найлонова торбичка, за да не съхне и стои на стайна температура.
При това положение не става трошлив. Започва да посивява след около седмица, ако е останал, а аз съм забегнал нанякъде. Ако не е в найлон изсъхва, но не се разваля.
Това напълно ме удовлетворява.
MamaMy - майстор
Докато изстива хлябът при мен не е завит. Идеята е да стане хрупкава коричката му. Дори при изпичане съм дал максимално. Пробвал съм да го завивам много пъти с две хавлиени кърпи тип вафлена кора. След това става много мек, но това не се отразява особено на трайността. Съхранявам го в кутии от сладолед защото имам домашни любимци (мравки), а те някой път са много нетърпеливи да го опитат и подскачат от крак на крак. Факт е, че моята хлебопекарна е от малките Мулинекс Уно и прави малки хлебчета. АЗ спокойно си ги изяждам за два дни и рядко изхвърлям хляб. Случва се ако се прибера и съм прихапнал нещо на вън да хартиса, но вечерта профилактично го препичам в парти-грила и го дояждам на другата вечер.
  • 1
  • 2

Тема "Брашно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: