Ел. инструментите. Консумативи.
емовлаха - специалист
пон авг 11, 2025 7:33 amТрифон П.Трифонов написа:
Така е сухото не подскача много. Аз си чакам Танасий да вида ко ша обади за ижектора ама той за дъб отишал със 572ка мн лъжат ей :) Пфф и мойта не е лесна :)
Ти си добре с резачките, бол и служебни даже :) Това дет съм го писал кое как/ нека не се взема на сериозно от никой!!!
Има места за правоспособност предполагам в България има читави хора да обучават. Има и кой да носи отговорност в случая ръководители на екип/и ... /// ---- Бате Трифоне, със здраве!
Оставих десерта за края/да спомена за убаата суха топола... Това задържане можеше да извади коренището В него остава напрежението!!! Дървото е умряло със корените секача работи стъпил на коренището... Така не се засича толкова ниско и дълбоко за да няма задържане.

Бях те нахранил хубаво ама карай махнах го ! Това не е моя работа.
пишман_майстор - майстор
ср авг 06, 2025 6:47 pmпишман_майстор написа:
Някой заигравал ли се е с рингове , периферна скорост и т.н. на вериги?
Че за стария ми долмар 7900 мисля да скоча на 8 зъба от щилка. Оригинал са със седем зъба.
Смятам, че в съчетание с малък размер шина ще стане оса .
Ама само смятам де....
...
Тествах комбинацията на две машини ( и двете мои) . Долмар 7900 и хуск 365sp с 48мм бутало ( т.е. класическия 65 кубиков) . И двете с шини и вериги на орегон 45см , верига 3/8 , 1.5мм 68 звена , 8 зъбов ринг.
Дървесина огрев - дъб , 25 до 35 см диаметър към 70- 75% от бройките , малко около 15-ина % под тия размери, и около 10-15% доста дебели.
Долмарката показа пълен потенциал.
Останах доволен с осмица ринг. Няма значение какво и колко дебело дърво .
Режеше с една особена лекота , без затормозяване .
Хуската обаче една идея се товареше на по-дебелите .
Смяна на ринга какъвто е оригинал ( седмица) даде по-задоволителни резултати на по-дебелата дървесина .
Веригите бяха чисто нови и на двете машинки .
Разбира се м/у двете машинки има осезаема разлика откъм мощността.
И сега се мисля дали ще е добра идея комплект от тия тайванските на HYWAY 52 мм дето са.
С такъв размер "плътно" се приближава откъм кубатура/сила с долмара.
Би трябвало де.
76 кубика става.
На Метеор нещо май не намерих такива . Намирам 48мм и 50мм. Каквито са оригиналите на 365 и 371/2
Има и на други фирми разни , но като метеор по качество за афтърмаркет малко се съмнявам да са...
Тия на HYWAY цилиндрите им, верно ли са с никасил покритието им?
Чета разни неща, едните казват-да, другите - хром.
Обърках се вече..
П.п. м/у другото ако някой знае къде има при нас 52мм комплект цил.+ бутало за хуск 365/371/372 , да метне линк нещо...
Навън разбира се има оферти .
Накрая може и да се наканя.
пишман_майстор - майстор
Почетох малко. Имат три различни линии . Никасил едното, това което ти спомена титан-никел и обикновена серия ( хром,покритие различно от горните две) .
Ще търся с никасилово покритие.
nikolson - майстор
Ти решаваш. Те твърдят, че е по-новото им:
Прикачен файл:
Screenshot 2025-08-29 at 23.05.13.png
Screenshot 2025-08-29 at 23.05.13.png (52.97 KиБ) Видяна 218 пъти
пишман_майстор - майстор
Да, по-новото им . Но е супер крехко покритието , отделно и трудно се обработват каналите , чупи се , кърти се покритието в областта на прозорчетата ( при полиране) .
За разлика от ОЕМ чарковете , афтърмаркета си имат слабости и някои несъвършенства. На цилиндрите каналите им примерно, по-груби са.
Единствено на Метеор ( пазарувал съм много техни продукти допреди 4-5 години, когато доста по-активно се занимавах с ремонти ) са , или поне бяха супер откъм качество/изработка.
nikolson - майстор
Това е лесно. Отиваш в amazon.de. Вече доставят безплатно в България над €49. Точно с никасил покритие ги виждам под 100 лв комплекта.
пишман_майстор - майстор
По ибей гледах. Има разни. В амазон де не съм.
П.п. някой скоро да е пазарувал от щатите ? Как са нещата сега? Доп.такси извън упоменатите?
MamaMy - майстор
Само мита слагат, но за евтините неща БГ пощи ми взимат по 3лв за митническо представяне. Аз не съм ги карал на сила, но всичките ми пратки идват отваряни и презапечатвани. Нашите митничари са особено любопитни. Сигурно от страх да не мине некоя далавера без тяхно участие. :lol:
пишман_майстор - майстор
Хах, е нал' уж с брюксел договориха нулеви мита за ам.стоки ( или стоки от щатите) .
Ся нашите уж с европата , ма кога има нещо за земане- първа китка, кога требе се отмени- хой.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: