• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
staho - напреднал
Благодаря много за снимката стана ми ясно вече какво да търся в магазина само за още нещо се сетих там където няма да има резба в моя случай отрязанта тръба не е идеално гладка има нещо като шев дали ще уплътни незнам За съседите това е мн добър вариянт но има и свястни хора и неискам да създавам главоболия на тях Просто няколко души (пенсионери) са винаги против когато се събереме младите да решаваме да правим нещо.
Искахме да слагаме врата със домофони както е навсякъде е не нали имало врата всеки да си е заключва и отключва.
Искахме да боядисаме коридорите на целия вход пак не, щели да ни вземат много пари майсторите и какви ли не още безумни причини
Накрая със сьседа срещу мене си оправихме само нашия етаж шпакловахме боядисахме сложихме цветя по ъглите солжихме и едно огледало не че някой ще го ползва просто така еми на втората седмица изчезна огледалото.
Представям си ако се съберем и повдигнем въпроса за подмяна на вик инсталацията какви изводи ще има
Много се отплеснах от темата ама като стане въпрос за тези няколко съседа и ме хваща айде да не казвам какво.
Благодаря на всички за отговорите приятен ден ви желая
Rumen Iankov - специалист
А не може ли при тройника да развиете тръбата и от там да направите новата.А ако не е голям теча има и скоби които си слагат на тръбата и се затягат с шестограм нещо подобно но без отвор.Съжелявам че намам друга снимка

Прикачен файл

DSC00237.JPG
DSC00237.JPG (62.47 KиБ) Видяна 3521 пъти
staho - напреднал
Ами не е много голям капе но постоянно А тези скоби имаш на предвид че ако се сложи върху изгнилото т.е. където е теча ще спре
rulom - модератор
Ako е изгнило спасение няма.Тези скоби са непредвидени изводи.Също са от типа "бърза връзка".
staho - напреднал
Намерих ги в магазина въпросната скоба изглежда ми надеждно но трябва да се кърти при мене за да имам достъп тоно между етажите.Обаче ако проблема малко по нагоре и не мога да достигна става пак проблем.Сега последното което решихме със човека с който ще го правим е да сложим нова пластмасова тръба между мен и съседа отгоре.При него ще е мн трудно понеже е много малък отвора на шахтата му за водомерите.В неделя ще го правим ако не се отложи нещо ще пиша после за резултатите.
staho - напреднал
Здравейте отново колеги съфорумци.Преди малко приключихме със моя ремонт по отстраняване теча.Вчера изкъртих шахтата близо до тръбата и оп изненада теча идва от горе от съседа самата тръба си е съвсем здрава даже и корозия няма по нея.Извиках да слезе да види след което се качихме горе да гледаме къде може да е проблема оказа се ,че му е спукан водомера и една снадка леко таи.Днес купи водомер подменихме снадката и ооо кеф няма теч отгоре.Сега ходя през 5 мин да гледам и да светя с една лампа да не се е появил отново.ПОнеже цялата шахта е мокра стените също около шахтата надявам се по бързо да изсъхне всичко за да го затварям.Благодаря на всички които взеха отношение по проблема ми Живи и здрави.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за подмяна на тръба между етажите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: