Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Здравейте, интересувам се как да повдигна пода на една новосъздадена баня, като се има предвид да скрия самите канализационни тръби. Намислил съм да го направя със замазка - Лепило, перлит и пясък, но не зная в какво съотношение да го направя? Приемам и други идеи
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 10:36 am, променено общо 1 път.
pipbel - майстор
Аз направих пода на 3 бани с 5 см подов фибран и 4 см армирана циментова замазка отгоре. No problem, скриват се канализациите ОК.
и все пак някой има ли представа съотношение перлит, пясък, лепило?
pipbel - майстор
Еййй, упорит бе... :-D
Ама като те гледам си аджамия, та ако бях на твое твое място - бих се отказал от тоя мерак с перлита, защото може да се видиш в приключение с неясен (скръбен) финал....
Особено пък щом иде реч за баня
ronik - специалист
За какво лепило става въпрос?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
n_ianev написа:
и все пак някой има ли представа съотношение перлит, пясък, лепило?
Вменяем ли си?!? Нали ти писаха вече, да не слагаш лепило!
И от мен. Лепило не се смесва!
Matchless - специалист
Ама то пък като се сложи лепило,че като вземе стане по здраво...Лепилото главно е цимент,кварцов пясък и някой добавки и МОЖЕ да се смесва с цимент.Но цимент се добавя към лепилото а не обратното,т.е. цимента заздравява лепилото при пълнежи повече от 2 сантима.От там и извода ,че замаската е по добре да си я направиш само с цимент и пясък(и перлит евентуално),с лепило няма да е по здраво,няма да е и по евтино.
ppeettiioo - специалист
Само цимент +пясък ,една част цимент и три части пясък,преди плочките може да шпакловаш с лепило

Тема "Повдигнат под на баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: