Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
sa6opi4a - напреднал
Здравейте. Понеже съм аматьор, започнах един малък проект. Правя една външна малка баня. Излях бетон и пуснах тръби, всичко и за сифона тръба ф50 да стърчи 20 см от цимента в средата. Идеята ми е сега за сифона. Налага ли се да къртя нещо покрай тръбата на сифона за да го направя? Или примерно да отрежа тръбата плътно до цимента и с плочките вече да надигна колкото трябва, за да мога да наложа един сифон с клапа?
Нещо такова - https://tagemal.net/index.php/product/s ... m-f-50-mm/
Баш не ми е ясно как се прави правилно и дали не съм изпуснал някакъв момент за сифона, понеже в банята в апартамента, там си е излята дупка в цимента и тръбата е сигурно на 5-10 см надолу. Дали не трябваше и аз така.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед сеп 07, 2025 4:00 pmsa6opi4a написа:
Здравейте. Понеже съм аматьор, започнах един малък проект. Правя една външна малка баня. Излях бетон и пуснах тръби, всичко и за сифона тръба ф50 да стърчи 20 см от цимента в средата. Идеята ми е сега за сифона. Налага ли се да къртя нещо покрай тръбата на сифона за да го направя? Или примерно да отрежа тръбата плътно до цимента и с плочките вече да надигна колкото трябва, за да мога да наложа един сифон с клапа?
Нещо такова - https://tagemal.net/index.php/product/s ... m-f-50-mm/
Баш не ми е ясно как се прави правилно и дали не съм изпуснал някакъв момент за сифона, понеже в банята в апартамента, там си е излята дупка в цимента и тръбата е сигурно на 5-10 см надолу. Дали не трябваше и аз така.
Еми, трябваше и ти така. Как мислиш да вържеш тръбата на сифона към взиданата тръба? В смисъл, съвсем явно, имаш две тръби на 50мм... и как горната да влезе в долната??
PIP - майстор
Трябва да знаеш крайното ниво, полагаш тръбите, монтираш сифона според дебелината на плочките и правиш замазка (наливаш бетона). Ще трябва да покъртиш малко около тръбата за сифона понеже малко си избързал с бетона.

Тема "Сифон в баня, как да го направя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: