Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
hidrazin - майстор
Само преди около 4 часа... Връщам се от близкия супермаркет дето ми е по диагонал от другата страна на булеварда...
Чакам чинно зелено. На това кръстовище се пускат на три етапа - превози средства по главната, превозни средства по второстепенната, пешеходци...
И така се редуват.
Излизам от магазина и чинно чакам зелено за пешеходци. Светва зелено и тръгвам. Да ама не!
От запад на изток и то с доста голяма скорост в кръстовището минаха двама КОЛЕЛИСТИ, на ЗЕЛЕНО за пешеходци.
И то не КОЛЕЛИСТИ от тия "селските" а бяха с каски, очила, трико, надписи, реклами ... абе като тия от Международна колоездачна обиколка.
Нито се огледаха, нито намалиха, нито пропуснаха пешеходците... Пълно п...орно си бяха.

СЪЖАЛЯВАМ, не ходя с екшън камера GoPro на чутурата. Иначе щеше да е супер клип... :lol:
:partyman:
P.S. Ма моя да се навия някой ден да наснимам КОЛЕЛИСТИ и да запуша устата на КОЛЕЛИСТИТЕ... :)
Няма да ми отнеме и половин ден за да направя доста богата видеоколекция на ... ясно какво.

Лошото е че въпреки промените в закона, няма да има кой да ги контролира и да пълни хазната.
Добре е пешеходците да имат по едно парче арматурно желязо в ръка докато пресичат... Ясно за какво...
radius - майстор
Тия според мен са изостанали от колоезд. обиколка, та не ги съди :lol: . Споко, може да карам доста, но и аз се дразня, когато съм с колата, защото сега е модерно да караш колело и защо да не се види колко си маниак, като карате най-безпричинно двама един до друг и да покажете колко сте важни и как гоните 50-те ( не км/ч , а години).
Та който е нагъл и като пешеходец, и като колоездач, и с колата е такъв.
Най се кефя с мотора, като настигна някоя кола и то се почват мигачи, свиват се вдясно, пускат ме пред завои и с идващи насреща коли, абе чакат да се самоубия иди обяснявай, че си излязъл да се повозиш и нямаш много общо с тия с пистарките :lol:
пон сеп 08, 2025 11:52 pmhidrazin написа:
...СЪЖАЛЯВАМ, не ходя с екшън камера GoPro на чутурата. Иначе щеше да е супер клип... :lol:
P.S. Ма моя да се навия някой ден да наснимам КОЛЕЛИСТИ и да запуша устата на КОЛЕЛИСТИТЕ... :)
Няма да ми отнеме и половин ден за да направя доста богата видеоколекция на ... ясно какво....
Аз вече съм с якшън камера. Нямаха чутур-монтажно, та засега е на гърдите или в малък стик-тринога и вградена в него батерия.
Козлин вече няма да го мъчи липсата на трета ръка у мен.
Очакваме да станеш изявен тубър.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет сеп 05, 2025 11:09 pmhidrazin написа:
пет сеп 05, 2025 6:44 amn_a написа:
...проблем е, че сме чупливи. Не ми се ще тъпо да инвалидизирам. С мотор е по-сигурно, някак
Кака, как да е (някак) по-сигурно с мотор?
Не случайно им викат "летящите донори"...
Един пост нагоре преди твоя съм писал...
Няколко часа стоя на асфалта тялото на моториста донор покрито с одеяло докато дойдат да измерват ...

Та колко викаш да е сигурно? На вече дъртата ми вече кола са сложили към... 11 еърбега.
Плюс още една камара неща които да запазят хората в колата живи.
Колко такива има в една моторетка, па дори да е за 100 000 евра/доларес... ? :)
Не четеш с разбиране и ме вадиш от контекста... Казвам, за смърт по-сигурно е с мотор...
hidrazin - майстор
вт сеп 09, 2025 2:06 pmn_a написа:
Не четеш с разбиране и ме вадиш от контекста... Казвам, за смърт по-сигурно е с мотор...
ИСфинявам се кака. Явно не са ми били загрели добре лампите на компютъра... :-D
Alternative AI - специалист
Лампите на AI винаги са загряти и готови за акъл.
Lisko - майстор
Баси винаги съм мислел че трябва да влезеш в най-близката лента пък после вече ако искаш се престройвай по правилата за смяна на лента. Това ли искат да кажат или нещо друго? Ако е това - е зле казано. Ако е друго - е зле измислено.
При повече ленти за завиване наляво – навлизането се извършва по
най-краткия път в съответната лента.
hidrazin - майстор
вт сеп 09, 2025 10:52 pmAlternative AI написа:
Лампите на AI винаги са ...
...винаги са са студени. Не им стига енергия за отоплението...
Не могат да си загреят достатъчно катода, за да може бариевия оксид да излъчи достатъчно електрони.
На практика - AI си остава порядъчно ... ТЪП. :-D
Факт!
bigdragon - майстор
вт сеп 09, 2025 11:17 pmLisko написа:
Баси винаги съм мислел че трябва да влезеш в най-близката лента пък после вече ако искаш се престройвай по правилата за смяна на лента. Това ли искат да кажат или нещо друго? Ако е това - е зле казано. Ако е друго - е зле измислено.
При повече ленти за завиване наляво – навлизането се извършва по
най-краткия път в съответната лента.
Доуточняване, отнася се за кръстовища с повече от една лента
за завиване наляво и навлизане в път с повече от една лента.
По сегашния закон трябваше да заемеш най-лявата лента, а не
съответната от която си потеглил за завиване.

По сегашните правила:
Прикачен файл:
Presentation1.jpg
Presentation1.jpg (5.39 KиБ) Видяна 75 пъти

След уточняване:

Прикачен файл:
Presentation2.jpg
Presentation2.jpg (5.84 KиБ) Видяна 75 пъти
kozl - майстор
Наближава учебното начало.
Завърнахме се софиенци от прованса и почивки.
Става все по-гъчкано от колелисти и тротинисти :shock:
Вчера с фау-вето съм за десен завой. Изчаквам пешеходци по тротоара, изчаквам да няма МПС -та отляво и тръгвам за десен завой.
И :prayer: на ИИ, който натепа спирачката, оти 2-ма колелисти изкочиха от дясно пред колата, карайки в обратна посока на лентата до паркираните автомобили.
Наблюденията са ми, че правилата много по-масово не се зачитат от водачите на превозни средства с 2 или по-малко колела колела :roll:

Тема "КОЛЕЛИСТИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: