• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
abracadabra - специалист
пон авг 22, 2022 8:43 pmradius написа:
Аз голям го ядох точно с ПУ на Сика, че дали не беше и точно 11ФС. Направих си едно като холкер на плочките на верандата към цокъла от мозаечна мазилка на Баумит. И направиха някаква реакция двете химии и размекнаха смолата на тази мазилка. Не съм го барал, но още ме е яд като го гледам :evil:
Т.е. искам да те успокоя, че може и да не изсъхне боята .
Имам все пак надежда.
вт авг 16, 2022 10:29 pmabracadabra написа:
Купих един салам със силикон и намазах в банята къде си харесах че е за уплътнение.... Стана добре, да ама силикона едно шоколодово кафяво..., викам си "ще го мина с боя". Но тя не съхне на него.... -Защо? И също как да го боядисам.....?

Споделете, не очаквах че няма да се боядиса, щях да си търся бял...
:rolleyes:
Здравейте,
Моля,.споделете какво се случи в крайна сметка-изсъхна ли боята и кога ?
Боядисахме дюшеме,чиито фуги уплътнихме с полиуретанов уплътнител и сега само на фугите боята цапа. Какво да очаквам ?
Благодаря !
Дано прочетете питането ми !
radius - майстор
Ами очевидно е доказателство на писаното от мен, че ПУ-то реагира и разкисва доста други, уж устойчиви, химии.
Благодаря Ви за отговора,но мен съвсем конкретно ме интересува,ще изсъхне ли това чудо някога,да спре да цапа , и кога ,ако някой им опит в подобно начинание.
На салама е указано,че може да се боядисва и беше втвърдило,когато го боядисвахме.
kozl - майстор
И аз срещах подобни проблеми с PU уплътнител, нанесен в-у цинков грунд към метални профили.
Втвърди се, но не съм засекъл след колко време. Аз констатирах след години, като се беше напукало уплътнението.
То като е по дюшеме, колко ще го чакаш?
Преди години търсех лак за паркет за в едната стая след ремонт. Препоръчаха ми Маршал, еднокомпонентен на полиуретанова основа. Стягал за 48 часа и после можело да се ходи върху него. Шлайфане на паркета и нанасяне на лака. След 48 час лака не лепеше, но нямаше якост, за да се стъпва отгоре. След седмица имаше втвърдяване но пак недостатъчно за ходене според мен. Метнах му найлон. В-у найлона черги и така месеци наред.
Другата стая паркета третирах с немски лак на водна основа. Няма силен и вреден мирис, по-лесен за работа и бързо набра якост.
Към 20 г. по-късно Маршала изглежда значително по-добре от немския лак :roll:
  • 1
  • 2

Тема "Сикафлекс 11FC-боядисване с блажна боя." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: