Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
Масово не се зачитат правилта.
Не се зачитат и от водачите на МПС с 4, 14 и повече колела, което е предпоставка за събитие с много по-тежки последици.
Колелист може да паркира непринудено и силно внякоя ограда. Предните споменати стигат доста по-далеч.
MamaMy - майстор
Тези с електричките стават все по-нагли. Ще слагам и аз камерата дето отлежава една година. Вчера насреща ми изскочи с много висока скорост един едноколесен самоубиец. Все си мислех, че тези са бавни, но този летеше. Представих, си както си карам лежерно, да бях тръгнал да завивам. Единствения начин на това чудо да спре е ако драйвера забие нос в асфалта. Следващия вариант е да се размаже в мен като муха лайнарка на стъкло. Върви после доказвай, че нямаш сестра. Изскочи из зад завоя със 50км а аз пресичах неговия път. Той реално е с предимство. Кой ще ти повярва, че това чудо може да развива тези скорости и ги е развило на малка квартална уличка дълга 200м. че и с 90 градусов завой? Направо си го лежиш за свестен.
kr1100 - майстор
ср сеп 10, 2025 2:07 pmMamaMy написа:
Тези с електричките стават все по-нагли. Ще слагам и аз камерата дето отлежава една година. Вчера насреща ми изскочи с много висока скорост един едноколесен самоубиец. Все си мислех, че тези са бавни, но този летеше. Представих, си както си карам лежерно, да бях тръгнал да завивам. Единствения начин на това чудо да спре е ако драйвера забие нос в асфалта. Следващия вариант е да се размаже в мен като муха лайнарка на стъкло. Върви после доказвай, че нямаш сестра. Изскочи из зад завоя със 50км а аз пресичах неговия път. Той реално е с предимство. Кой ще ти повярва, че това чудо може да развива тези скорости и ги е развило на малка квартална уличка дълга 200м. че и с 90 градусов завой? Направо си го лежиш за свестен.
Споко бре.
Вече имам 2 удара на пешеходна пътека на десен завой от Цар Освободител към Пирин . Първия път с велосепедист в предна дясна гума и бам на земята. Втория път с тротинедкаджия - уцели задната гума. И в двата случаи никакви пешеходци по пътеката, ама идиоти засилени от тротоара на пътеката. За втория се почудих дали да го посъветвам с една тръба 1" дето ми е помощник за лашане на болтовете по джантите.
Lisko - майстор
Това с повече от една лента завиващи наляво е добре, но не е добре описано. "Съответната лента" е малко витиевато. Който знае се сеща но който не знае може и да не се сети. Тук въпросът е решен по най-простия начин - лентите са очертани през кръстовището както си завиват. Това помага и да не влезеш неволно в пътя на другия завиващ до теб.
MamaMy - майстор
:-D :-D :-D
Разсмя ме от сърце. То нямали пари да начертаят пешеходните пътеки и осевите линии, ти ми говориш да рисуват кръстовища. Ако гледаме белия свят сме 100-тина години назад. По света даже и кръговите ги рисуват и всеки ги спазва все едно е бетонна стена. Тук бетонните стени и стълбовете не ги спират. :roll:
kr1100 - майстор
чет сеп 11, 2025 9:27 amMamaMy написа:
:-D :-D :-D
Разсмя ме от сърце. То нямали пари да начертаят пешеходните пътеки и осевите линии, ти ми говориш да рисуват кръстовища. А
То и боите им са боклуци. Маркировка на нов асфалт направена към края на април 2025г вече я няма.
На новоизграден лежащ полицай м. юли вече няма боя / Пчелина дето кметчето идваше на митинги на недоволните/
Как го блъснаааа!!!
https://youtube.com/shorts/vreNJdb7MeQ? ... 4uaIukwFYZ
На жълто мина, щото беше навлязла в кръстовището......пеш. пътека де и го буташе, нали?!!!
Не е само у нас тая порочна практика.
То си зависи от човека, независимо на 1, 2, 3, 4 или колкото са там колела. Манталитет.
MamaMy - майстор
Дори да си най-културния шофьор, никога не си застрахован от кретени.
Baлepu - специалист
Ужасно! Да употребиш тук "кретен" не е никак на място! Ужасно стечение на обстоятелства ... освен ако наистина няма някакви знаци ограничаващи скоростта или поне информиращи за подобен проблем. Такива на клипа не се виждат. Да пази Господ всички шофьори от подобни ситуации освен теб. Ти явно имаш трето око, с което виждаш триста метра напред без оптическа видимост. Или караш винаги с 50 и на извънградско?
MamaMy - майстор
Съдейки за скоростта с която се движеше моториста и размера на маневриращ камион, само кретен няма да намали. Ако ти като шофьор не можеш да прецениш настоящата ситуация значи не си нищо повече от кретен. И да, прав си. Думата не е подходяща. Убиец подхожда повече защото съдейки по щетите и по отнетия живот при движението с такава скорост, деянието може да се квалифицира и като умишлено убийство.

Тема "КОЛЕЛИСТИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: