• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 24
Всички имаме коли, нали ?
Николов Н. - специалист
"...Същото щеше да е и ако се беше качил на комби с разход 6 литра нафта на 100km. Или на газаджийка... :-D ..."
" Гроздето е зелено - казала лисицата".
hidrazin - майстор
-"Гроздето е зелено - казала лисицата".
А акулата се оригнала и и станало лошо. Не предполагала че ще изяде дърт и кисел водолаз.
Жилав, но пък полуграмотен. Това я зарадвало. Харесвало и да хапва тъпанари. :-D
:partyman:
Svetoslavoff1 - майстор
По-отдавнашните съфорумци знаем, че двамата си имате закачка, но твърде несиметричен отговор на доста по-блага народна поговорка. :)
Вероятно и той, като всеки от нас си има кусури, но е много далеч от "полуграмотен".
Николов Н. - специалист
Не му придиряй,той толкова си може. Не се впрягам. Бях военен леководолаз само 3г. във ВМФ - "Тихина". Е, някои други умения имам от там... Това,че 2-3 "умници"ме идентифицират с някой друг,само ми вдига акциите.
burkov - специалист
Към хидрата, макар че не знам дали има смисъл.

Моят начин каране е различен от твоя вероятно. Аз нямам нужда да карам 900 км без да спра.
За сметка на това, моята кола винаги е заредена и когато ми трябва не ходя на бензиностанция.
Тия 5 мин за 900 км, ако се опиташ да ги направиш лятото с опашките по колонките, ще станат 15 мин. И после още поне 3 спирания за пикане, цигари кафета и прочее. Което време не е по-различно от моето за пътуване.

Аз имам 5-10 разходки със семейството си на дълъг път.
За мен не е проблем а необходимост да спирам по няколко пъти и въпреки това, по никакъв начин спирането не се промени сега с това когато пътувахме с другите коли.

За ходенето до Бругас, не не съм го направил, защото се прибирах от Бяла, което по-далеч.
Дали ще стигна или не, ще разбера ако се наложи да ходя точно до там.

Еуфорията не е заради евтиния транспорт, а заради много по-приятното усещане в колата.
Няма шум, няма смрад, няма вибрации в купето. Много по-стабилна и мощна кола.

Не желая да убеждавам никой, но темата е за електричка в гаража, а ти нямаш такава пък повечео мнения са твои.
nork - специалист
Хехе, един доста добър анализ свързан с темата.
https://www.investor.bg/a/447-analizi/4 ... a-ispaniya
miroki - майстор
Аз също мислих по въпроса и се отказах от електричка. Въпреки, че карам редовно на близко извънградско удобно за електричка.
Естествено нямам гараж, но имах опция да зареждам на работа, естествено там е на контакт. Е и този вариант не е добре. Трябва и в петък вечер да стои поне 12 часа включена за да тръгна. После в къщата пак щях да зареждам, за да се върна. За вариант да ходя на далеко изобщо не мисля, там ще ми трябва друга кола. Като ходих в Доспат дори газ се чудих къде да заредя. Не, че няма хич, а не знаеш къде има и зареждах там където сваря да видя, че има. Иначе там се кара бавно, удобно за електричка.
За да мога да зареждам на работа, трябваше да включвам почти ежедневно на работа за да имам заряд за събота, което всъщност ме отказа. Ставам абонат. Колонките в града са вече заети постоянно.
Като се прибирах от южното черноморие миналия месец, ми отне 30 минути опашка за да стигна до колконката. Ако бях на ток, не знам как щеше да е... А те /колите на ток/ ще се увеличават. Тези точно уж дребни неща, ме отказаха въпреки, че минавам 2-3 пъти седмично едни 40 км в едната посока.
nork - специалист
ср сеп 17, 2025 12:09 pmmiroki написа:
Аз също мислих по въпроса и се отказах от електричка. ....
Това е твоята гледна точка и аз я уважавам! Както каза @burkov по назад в темата всичко е индивидуално и не си ли узрял сам кой какво да ти говори все ще си на опозиция :)
Моята истина е, че при първа възможност ще скоча на нещо с реален пробег ~400км, но аз имам и условия за зареждане, :supz:
miroki - майстор
Да, те условията за зареждане са проблем. Аз за това се отказах точно.
Но си е само мое мнение, заради тези неща:
Тепърва няма да изграждам зареждаща система. Нито в къщата, нито на паркомястото пред блока. Нито пред другия блок. За сега избрах бензин без газ. Дават я 6 /100 средно, ще видим. Следваща не се знае ще има ли. До тогава сигурно ще ми вземат книжката.
То беше преди, колата 3 000 лв бензина 10 000.
Сега колата 40 000 бензина пак 10 000.
Правя редовно обиколка на страната родата ми е в Благоевград. Грубо 600км пробег в едната посока. Реално електричките се ползват на 60% Зареждаш на 20% и до 80% . Доста смятах и четох преди да налея пари в бензинка.
Нито икономия, предплащаш си горивото, нито място за зареждане, нито обещаните безплатни места в синя зона. Само неудобства, за хора, които карат повече извънградско. След 10 г. Нова батерия. А отвън хич не са тихи. Бръмчат си. По-точно вият.
За каращите градско предполагам, че са супер. Стига да имат зареждачка в гаража. Въпреки, че отново е предплащане на горивото. Първо си даваш парите, пък после се абонираш да зареждаш.
Без допълнително зарядно, който има електричка, моля да напише, колко често се зарежда колата за да се минават 20 км на ден за работа. И 100 в събота. За почивка/обиколка е ясно, че пак друга кола ще трябва.
Доста по-интересен е хибрида. Там поне и старта го има и движението на ток и няма нужда да се седи на кабел. Разхода (смесения) пада до към 5 бензин или 6-7 газ. Понеже и на газ има вече хибриди. Но дори и от него се отказах, поне от пълния.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 24

Тема "Електромобил в гаража." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: