• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко за дърводелството
lyubohar - майстор
Мъката е при теб!
Ето къде са опорните точки на стягата(зелените стрелки) и там където е насочен натиска и се подбива желязото.
Рамото с винта се стреми в посоката с червената стрелка.
Опорните точки са със зелени стрелки и там е слабото място,ако желязото е некачествено.
Казах да помислиш,но ти първосигнално реагираш.
И така двадесет и няколко хиляди безмислени поста.
Май конкурираш "каката".Ама при нея може да е простено-жена е.

Прикачен файл

viber_image_2025-09-20_17-50-26-525.jpg
нед сеп 21, 2025 5:05 pmAlternative AI написа:
нед сеп 21, 2025 4:17 pmlyubohar написа:
Хайде пак да помислиш.Ама мисли преди да драскаш!
Коя част от болтчето смяташ, че ще заклини. Заклинват само две от ръбчетата на държача които са диагонално разположени. Въобще с болтчета ремонта е лош. Може да извадиш държача и да изравниш /изпилиш/ с пила двете стени на правоъгълният отвор.
И според мен е така
viewtopic.php?f=35&t=74461&start=10#p1204910
но явно Любиша мисли по друг начин.
Веднъж да опитам да му помогна, а той така ме наака, хаха!!!

Любо, направи си упражнението на сухо, както си го стъкмил! Навивай винтчето и гледай в каква посока действа/отмества рамото!
После си сипи едно чайче за мое здраве!
PIP - майстор
нед сеп 21, 2025 5:17 pmlyubohar написа:
Мъката е при теб!
Ето къде са опорните точки на стягата(зелените стрелки) и там където е насочен натиска и се подбива желязото.
Рамото с винта се стреми в посоката с червената стрелка.
Опорните точки са със зелени стрелки и там е слабото място,ако желязото е некачествено.
Казах да помислиш,но ти първосигнално реагираш.
И така двадесет и няколко хиляди безмислени поста.
Май конкурираш "каката".Ама при нея може да е простено-жена е.
Тръгна с въпрос, сега почна да даваш акъл и да спориш, защото някой не е съгласен с теб за това къде си сложил болта. Аз също мисля, че е на грешното място, но честно казано за мен той е безсмислен.
Не твърдя, че разбирам от стеги, но имам над 70-80 броя bessey, плюс други. Стегите се ползват много, често с дни се въртят по два-три пъти на ден всички. ‚Другите‘ се ползват само когато беситата свършат. До ден днешен не съм имал случай стяга да изпусне без значение каква е и дали има болт или не, за това за мен това не е от значение. Проблемите са винаги на друго място, в това число и на bessey, чупил съм и техни стеги и ми пратиха от германия нови, сега имам още две-три проблемни, но не ми се занимава пак да им пиша. Аз отдавна не купувам стеги с гладки дървени дръжки, защото ми се уморяват ръцете от стягане и отвиване. ‚Другите‘ стеги с времето почват да се движат по-трудно, виновете не вървят мазно и резбата им е по-ситна и трябва повече въртене, при товар шината се извива вместо да прибират... като цяло са по-досадни за работа. За от време на време вършат работа, но съм купувал от местната железария стеги, че не ми стигат и се е налагало да ги 'ремонтирам' на същия ден.
Последна промяна от PIP на нед сеп 21, 2025 7:32 pm, променено общо 1 път.
lyubohar - майстор
Вземете една стяга и проследете какво прави подвижното рамо като навиете винта за да стегнете нещо.
И къде основно е напрежението в/у шината.И ще разберете кой крив,кой прав.
Толкова.
Ал_ - специалист
нед сеп 21, 2025 6:26 pmТрифон П.Трифонов написа:
изсвири нещо!
Фа ми ми фа ми ми фа ми ми сол ла сол фа фа ми ми ми ре ре ре

Pip, завидях. Споделям мнението ти, че стегите трябва да са от сой. Особено като са нужни в такова количество, без значение колко често се ползват. Аз си накупих малко от “кекавите” пластмасови на irwin, че бяха за без пари, плюс четири тръбни, нищо, че още дори не съм ги сглобил. По нова година ще огледам какви предложения има, че мисля да взема като твоите, вероятно също ще са беси. От стяга за “кучешки дупки” имаш ли някакви впечатления?
От кекавите метални и аз имам, и редовно ги псувам като се наложи да ги ползвам
PIP - майстор
нед сеп 21, 2025 7:08 pmАл_ написа:
По нова година ще огледам какви предложения има, че мисля да взема като твоите, вероятно също ще са беси. От стяга за “кучешки дупки” имаш ли някакви впечатления?
От кекавите метални и аз имам, и редовно ги псувам като се наложи да ги ползвам
Нямам, предпочитам да стегна дъска за опора вместо да стягам всеки път. Ползвам тия за шините за в дупките. В баухаус има беси на много добри цени, аз от време на време добавям.

Изтрих горната снимка, че иначе не ми даваше да сложа тия снимки, някакви квоти...
Последна промяна от PIP на нед сеп 21, 2025 11:22 pm, променено общо 1 път.
Alternative AI - специалист
Стегите на Бессии без допълнителен болт са си менте.
:razz:
PIP - майстор
нед сеп 21, 2025 8:28 pmAlternative AI написа:
Стегите на Бессии без допълнителен болт са си менте.
:razz:
Това не е вярно. беси имат много серии. tpn серията, която се продава в баухаус е бюджетна серия и стегите са без болт за приплъзване, tg серията са по-висок клас и са с болт, по-масивни и по-здрави, но и по-скъпи. Имам и от двете серии и за цената си tpn са супер и никога не съм имал проблем с тях.
Ал_ - специалист
нед сеп 21, 2025 7:35 pmPIP написа:
Ползвам тия за шините за в дупките
Това е идея, благодаря. Че и такива за шини трябва да взимам.
Иначе аз на два пъти поръчвам такива:
Прикачен файл:
IMG_1134.png
Но нямах късмет - първия път се обадиха, че нямат налични, от второто място ги пратиха, но със 60% над обявената цена :-D
Имам едни китайци, друг тип са - определено са удобство за маси с такива отвори, но са за тънки детайли
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Дърводелска стяга " Топмастер "- проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: