Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Baлepu - специалист
Не мисля, че ЕРП-то има отношение тук :? Въпросният АП 10А вероятно е след 63-ойка)?
"Селективност" ... Не съм сигурен, че разбирам точната употреба на думата в случая. Би могло да се направи с "приоритет". При включен бойлер, да не се захранва климатика или обратно. Би могло да се сложи и някаква светлинна или звукова индикация (сигнализация).
вт сеп 23, 2025 1:22 pmBaлepu написа:
... Въпросният АП 10А вероятно е след 63-ойка)? ...
Това също е уточнено, и не към теб;
Не разбирам стремежа на някои хора да усложняват вече изяснен казус.
Разбирам друго, ако примерно са държавни или общински служители, а тук защо?! Важност?!
Е, важни са.
Baлepu - специалист
вт сеп 23, 2025 1:27 pmТрифон П.Трифонов написа:
Извинявам се, но не виждам къде е уточнено? Принципно е изключено да е паралелно на някой от 63-ойките, но знае ли се ...
вт сеп 23, 2025 1:51 pmBaлepu написа:
вт сеп 23, 2025 1:27 pmТрифон П.Трифонов написа:
Извинявам се, но не виждам къде е уточнено? Принципно е изключено да е паралелно на някой от 63-ойките, но знае ли се ...
viewtopic.php?f=11&t=74525#p1205271
viewtopic.php?f=11&t=74525&start=10#p1205301
Baлepu - специалист
Тези отговори ги препрочетох няколко пъти, но все пак за мен не е категорично ясно дали въпросният 10-амперов е след 63-ойка. Моля, авторът да уточни!
Възможно е шестото чувство да ме лъже, Валери.

След като не е отделна партида, след кой от трите 63ки ще е?! Нали не допускаме да е след четвърта, пета шеста и т.н. 63ка?!
Baлepu - специалист
Логично е, нормално е да е така. Струва ми се, че на чапара шестото чувство подсказва точно такъв "фикс"-вариант (паралелно на някоя 63-ойка ...) :? Или съм с грешно впечатление. Та призовавам питащият да разбули мистерията :cool:
hidrazin - майстор
вт сеп 23, 2025 9:51 pmBaлepu написа:
Тези отговори ги препрочетох няколко пъти, но все пак за мен не е категорично ясно дали въпросният 10-амперов е след 63-ойка. Моля, авторът да уточни!
Какво значение има дали 10-амперовия е след някой от 63-амперовитв или е свързан заедно с 63А още на изхода на някоя фаза от електромера?
НИКАКВО !!!
Да не говорим че въобще не ти направи впечатления че апартамент е захранен трифазно с предпазители 63А на фаза... :-D

Baлepu, я сега кажи колко му е партидата за апартамента с предпазител 3х63А ... колко струва такава?
:partyman:
P.S. Бирата е съвсем друга и не е в полза на потребителя.
Милите ни управляващи промениха много наредби/закони и все в насока да "нае...ат" крайния потребител.
P.S.2 ЖОКЕР:
ЕРП-тата, от доста време (години) не слагат предпазител ПРЕДИ електромера...
Я ми обясни защо... Ако моеш де... :)
chapara - майстор
Нещата са на път да се изяснят кое е законно и кое е самоправство.
Вече е незаконно заобикалянето на вярната врата, защото е нарушаване на гражданските права на честните платци, апропо, създават са предпоставки за манипулирне на мрежата.
На скоро гледахме предаване в ,,Съдебен спор'', или каквото е, как едни дерибеи първо настанили се в циганско гето са си направили частно ЕРП и дерибействан над съседи с контролни електромери, събират пари на ангро, откачват по свое осмотрен ел,захранването и т.н.т. Тавана и жилището трябва да са с отделни партиди, толкоз, с отделен данък и прочие. Хайде стига с това мишкарстване.
Baлepu - специалист
hidrazin написа:
Я ми обясни защо
Значение май има според чапара. Според написаното от него вероятно партидата е точно такава 3х63+10. Поне аз така го разбирам. Иначе защо намесва ЕРП-то?! Не че на мен не ми звучи несериозно. Мнението, че таванът трябва да е на отделна партида, си е негова приумица за мен.
Защо не слагат предпазители преди електромерите, обяснявай ако имаш желание. Аз такова нещо не съм казвал. Ограничаващи партидата без достъп от абоната си има след електромера. Допускам, че чапара си представя, че въпросният 10-амперов е такъв (принципно без достъп и ограничаващ партидата). Ама трябва да хвърлям боб за да разбера какво е имал предвид. Иначе прави обилно словоизлияние, но в друга посока.
Направило ми е впечатление, че апартаментът е с доста сериозна трифазна партида (може би), но реших да не отклонявам темата. Ти ако искаш раздухай как виждаш нещата.

Тема "Инсталация на таванска стая" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: