чет сеп 25, 2025 11:53 pmDundyTheCroc написа: ...като Бетелгейзе избухне в свръхнова...Че тя може да е избухнала вече бре, преди 100-200... години.

чет сеп 25, 2025 11:53 pmDundyTheCroc написа: ...като Бетелгейзе избухне в свръхнова...Че тя може да е избухнала вече бре, преди 100-200... години.
пон сеп 22, 2025 10:23 pmhidrazin написа: То и друг път съм го виждал ама днес беше много добре изразено.Интересно.
Соларна централка 200 kWp и изведнъж още преди обед прави пик в производството от 172 kW
А по това време на годината и в безоблачен, слънчев ден такава мощност ни трябвало да достигне след 12:00 и то ако въобще я стигне.
(И тоя ден след този пик, централата не прескача 160 kW ...)
пет сеп 26, 2025 9:50 pmLux Æterna написа: То теорията е едно, а практиката друго. И кой ще е този умник, който да бръкне с омметър в контакта и да измери съпротивлението на мрежата? Аз се въздържам, но може някой да се е пробвал.Ако можеш да посочиш ПОНЕ една твоя идея, противоречаща на чистата физика и да обясниш по какъв ДРУГ начин един източник може да предаде максимална активна мощност в товара си ще те призная за най-големия за всички времена...
Поздрави
пет сеп 26, 2025 9:50 pmLux Æterna написа: То теорията е едно, а практиката друго. И кой ще е този умник, който да бръкне с омметър в контакта и да измери съпротивлението на мрежата?Има едни хора дето точно това правят - минават по предприятия и учреждения и бъркат в контакта с един омметър и мерят съпротивлението на мрежата.
Поздрави
пет сеп 26, 2025 4:27 pmDMN написа: И какво е обяснението за тези пикове според теб?Защо обяснение според мен? Просто физика.
пет сеп 26, 2025 11:45 pmLux Æterna написа: Знам ги тия "омметри" и съм обучаван и ми позволиха да работя с ...... метлата. За да чистиш офисите, лабораториите, производствените помещения и разбира се WC-тата.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: