• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
miroki - майстор
Не коментирам изобщо окрасата и сянката. В момента който се напръска тази асма, половината ще остане непръскана заради широкия профил и точно под непръсканото ще започне изпарение от останалата влага от дъжда и ще го съсипе.
Това става само за директни сортове, годни за ракия. Които няма и да си направя труда да отглеждам.
Отделно не може да се премести греда за да се провре човек спокойно и да реже. Трудно се бере. А привързването след резитба е проблемно. На тел се връзва с всичко. Тези широки греди дори с връзващи клещи не може.
Писах в началота, ако целта е красота да, ако целта е сянка тогава розариум или нещо, което не ражда и прави бели, за отглеждане на грозде, не.
пет окт 03, 2025 6:35 pmНиколов Н. написа:
Нормалните хора слагат засенчваща мрежа/ за каквато става въпрос/ над зеленчуците. Многознаковците с по 12 професии - на асмалъка! :lol:
За засенчваща ли?! За зеленчуци?! В тема за асмалъка?!
viewtopic.php?f=29&t=74287

Може да не съм разбрал, но ти ще ми посочиш мнението.
Професиите отдавна минаха 15, а ти скоро не си се ъпдейтвал.
Ал_ - специалист
miroki, няма да споря, просто моите лични наблюдения са други, включително и преди да махна окончателно другите сортове. Липата ми е предостатъчна :partyman:
Николов Н. - специалист
пет окт 03, 2025 12:49 pmkr1100 написа:
пет окт 03, 2025 11:50 amhidrazin написа:
... че къв чеп търси обтегача горе на кола?
на вертикалните колове имам ринг болт М8 от преди 2017 г
И като подменям мрежата на 3-4 години / първата изкара 3 г/ при събрана мрежа в по-ниската част разхлабвам обтегачите и свалям проволките долу. Като слагам новата мрежа си седя на столче и си пийвам биричка и си редя карабинките на спокойствие , ане качен на стълба и карабинка по карабинка. Удобство брат. Мразя да вися на стълба и да правя нещо.
Първата мрежа беше с държатели за мрежа от Алито за еднократна употреба и зъбците /5-6 не помня не се отварят без чупене, а си е играчка/. И като събирам мрежата се получава голям вързоп/ държателите са около 35 мм по дължина . А с карабинки ф5мм е къде къде по-събрана мрежата.
:partyman:
Отговарям на "кр1100". Ти както винаги си буташ за...главието където не му е мястото. Пусти навици !! :lol:
kr1100 - майстор
пет окт 03, 2025 4:58 pmНиколов Н. написа:
Е, мене не ме мързи да си прибирам мрежите след сезона. За тебе,явно това е проблем. Така,че явно ти се оказа неподготвен.
Не ти знам колко дълги са мрежите ти.
Моята е 12 х 4 м и закачена на 3,5 м височина над оранжерията. Излишен труд и мъки за сваляне и качване. Стига ми упражнението на 4 г да сменям мрежата.
През зимния период нищо не я мори. Морят я UV лъчите / слънцето.
kr1100 - майстор
пет окт 03, 2025 6:35 pmНиколов Н. написа:
Нормалните хора слагат засенчваща мрежа/ за каквато става въпрос/ над зеленчуците. Многознаковците с по 12 професии - на асмалъка! :lol:
Слага се и над лозя или асми ,че като зачукат камъни отгоре да пази..
bigdragon - майстор
Правете разлика между мрежа за градушка и засенчваща мрежа...
miroki - майстор
По принцип са различни но засенчващата масово се използва за градушка и върши работа, тествано. Моята е 15*8м на едните и 8*4 на другата леха. По-рано сме го обсъждали и не е място тук. А на лозето се слага на реда и пази и от косари. После се връзва под тела и си стои там. Но на асмите нямам. 400м2 са, няма и да имам. Около 500кг грозде нормално дава. Но никога не е пълна цялата, постоянно подменям. Тази година над 40% са нови и имах към 200 кг грозде. Почти дъното без да броя градушката, която го стопи на 100% заради която изобщо имам мрежа. Тогава с помоща на форума я сътворих.
Alternative AI - специалист
Защо трябва да се оформят квадрати от тел? Не е ли достатъчно само надлъжно опънати телове, както предложиха вече?
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25

Тема "Да направим асмалък" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: