• 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
Всички имаме коли, нали ?
Това ми напомни да заредя хладилника на караваната. Гарантирано ще подобря времената си за смяна на гуми....... за всеки случай.
Chefo77 - майстор
Аз пък в сряда купих нови … летни. Чисти япончета, заместиха други япончета произведени в Полша (май). Има още време за зимните.
Във вторник пък жената смени нейните всесезонни япончета, произведени в Европа. Учудващо, за няма 4 години и 30К км имат нацепвания…
chapara - майстор
нед окт 05, 2025 10:50 pmChefo77 написа:
Аз пък в сряда купих нови … летни. Чисти япончета, заместиха други япончета произведени в Полша (май). Има още време за зимните.
Във вторник пък жената смени нейните всесезонни япончета, произведени в Европа. Учудващо, за няма 4 години и 30К км имат нацепвания…
Нормално, 1460 дни, какво очакваш. Ако сме голяма държава
1460д. х100км. = около 15000км., толкоз, но ако ходиш само на пазар.
Ти за четри години не си ли видимо мръднал, визуално де?😊
Аз лично за четри години навъртам 50к км. 50к км за всесезонни са много, па било то японки за Бг обаче.
нед окт 05, 2025 11:12 pmchapara написа:
нед окт 05, 2025 10:50 pmChefo77 написа:
Нормално, 1460 дни, какво очакваш. Ако сме голяма държава
1460д. х100км. = около 15000км., толкоз, но ако ходиш само на пазар.
Ти за четри години не си ли видимо мръднал, визуално де?😊
Аз лично за четри години навъртам 50к км. 50к км за всесезонни са много, па било то японки за Бг обаче.
А, специалист!
Ще си позволя да попитам- гумата надеждна ли е за предстоящия сезон? Ще издържи ли до края на март?
https://photos.app.goo.gl/fUKJ4KPLbTMNv7q18
Indianec 2 - специалист
Някой има ли впечатление от Falken EuroWinter HS02.
Изпаднаха ми на един сезон (дот0724) с 4 нови стоманени джанти и не се зачудих много.
Честно казано ги взех заради джантите, че не изгарям от желание да въртя зимни летни.
Ал_ - специалист
Щом си доволен от сделката. Иначе - 100 потребителя, сто различни мнения.
Нямам идея с този модел карал ли съм, но моите скромни три сблъсъка с марката - кола под наем - нямах търпение да я върна само заради гумите , но случих кофти време. На сняг са отврат. Другите два пъти съм купувал кола с такива гуми. Спокойно каране и сух път - екстра са, но по-напомпени се държат по добре на завоите. Плюс - доста безшумни. На мокро доста са ги надценили на етикета според мен. За влизане в голям гьол да не говорим. Бързо ги разкарах. И тях на сняг хич не ги харесах
DundyTheCroc - майстор
Зимата леко ни изненада, ама аз вече съм така :mrgreen:
Прикачен файл:
gumi.jpg
gumi.jpg (39.25 KиБ) Видяна 690 пъти
пишман_майстор - майстор
На едната ни кола не съм ги вадил/сменял откак са сложени.
Имам едно старо куатро .
Карам го последно много рядко ( с едно прекъсване от 5 годинки) . Така се случи, че няма и кой да го кара.
Та гумите са поне от 7 години.
Отделно и в складовете колко са стояли .
Зимни с добър грайфер.
Не знам колко е останало от зимните им параметри. Ще видим. Ако нещо има проблем със спирането, ще се купуват нови.
Инак проблем с тръгването-надали ще имам . Но спирането и воденето в пътя със стари гумета... може би.
Всички със зимни гуми на повече от 5 години да знаят: Имат ли право да ги ползват - Общество https://share.google/z3a2L9QGjlP2HXOYc

Загазих го яко! Ще трябва ли да слагам новите галошки?!
iliya_i - майстор
чет окт 16, 2025 8:01 amТрифон П.Трифонов написа:
Всички със зимни гуми на повече от 5 години да знаят: Имат ли право да ги ползват...
Ами имат право. Закона не го забранява. Пише го дори и в статията, след което се Фръткат едни каламбури за да докажат, че уж нямате право.
Имате право да карате зимата и 20 годишни летни гуми с над 4 мм. гайфер.
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58

Тема "" Време ли е да слагаме зимните гуми ? "" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: